Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Persoanele asigurate vor avea dreptul la servicii medicale pentru terapia durerii. Lege aprobată în Parlament

Publicat

Persoanele asigurate vor avea dreptul la servicii medicale pentru terapia durerii. Legea a fost adoptată luni, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare instituirea dreptului asiguratului la servicii medicale pentru terapia durerii.

Este vorba despre ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament şi monitorizare a pacienţilor de toate vârstele, cu dureri acute sau cronice.

Obiectivul este îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora prin controlul sau înlăturarea durerii, potrivit Agerpres.

Dreptul la servicii medicale pentru terapia durerii

Durerea este „experienţa senzorială şi emoţională neplăcută asociată sau semănând a fi asociată cu o leziune tisulară reală sau potenţială”, prevede proiectul.

„Asiguraţii au dreptul la servicii medicale pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicaţiilor ei, pentru recuperarea după boală şi pentru terapia durerii.

În cazul asiguraţilor care beneficiază de serviciile medicale pentru terapia durerii, managementul durerii se realizează în cadrul medicinei bazate pe dovezi, în mod integrat şi interdisciplinar, pe baza ghidurilor de practică medicală, protocoalelor naţionale de practică medicală, protocoalelor operaţionale de practică medicală sau a protocoalelor terapeutice”, prevede proiectul.

Ministerul Sănătăţii, celelalte ministere şi instituţiile cu reţea sanitară proprie şi Ministerul Educaţiei va elabora strategia privind formarea profesională în managementul durerii a profesioniştilor. De asemenea, va asigura strategia privind educarea pacienţilor pentru prevenirea şi terapia durerii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax