Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Persoanele care au lucrat în condiţii grele se pot pensiona mai repede. Proiectul pentru Grupa I de muncă, adoptat de Camera Deputaţilor

Publicat

deputati

Persoanele care se încadrează în Grupa I de muncă se pot pensiona mai devreme. Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, pe articole, propunerea legislativă ce prevede reintroducerea acestei grupe.

Proiectul stabileşte că persoanele care au lucrat în condiţii grele de muncă şi au stagiu complet de cotizare, pentru fiecare an lucrat, se pot pensiona cu 6 luni mai devreme.

Toţi reprezentanţii grupurilor parlamentare au susţinut acest proiect, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.

În 2 decembrie, premierul Victor Ponta declara că în luna ianuarie, când reprezentanţii FMI se vor afla la Bucureşti, Guvernul va discuta cu aceştia despre grupa de muncă pentru cei care au lucrat în condiţii grele, el menţionând că banii necesari sunt deja în bugetul pe 2014.

„Am reuşit şi am pus bani în bugetul pe 2014. Nu există însă o discuţie finală, un acord final al partenerilor noştri internaţionali. În luna ianuarie, când sunt la Bucureşti, discutăm despre acest lucru. Ar fi o decizie corectă. Pe măsură ce reuşim, reparăm din nedreptăţile comise în 2010-2011”, a spus Ponta.

Şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că susţine proiectul prin care cei care au lucrat în condiţii grele se încadrează în grupa I de muncă şi se pot pensiona mai devreme, precizând că este vorba, la un calcul foarte estimativ, de 20.000 de persoane.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax