Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Persoanele care comit infracţiuni sexuale, înscrise într-un registru naţional automatizat. Ce obligaţii au şi excepţii

Publicat

detinuti catuse

Persoanele identificate că au comis infracțiuni sexuale sau de hărțuire asupra minorilor și asupra femeilor vor fi înscrise într-un registru naţional. Proiectul a fost aprobat prin vot final la Camera Deputaţilor.

Registrul va cuprinde toate persoanele care au fost amendate penal sau condamnate pentru infracţiuni sexuale, de proxenetism, de exploatare a cerșetoriei, de hărţuire sau agresiuni de același gen asupra minorilor. Totodată, va fi păstrată evidența persoanelor fizice sancţionate, condamnate ori împotriva cărora s-au luat măsuri cu caracter penal ori administrativ, conform Codului penal, şi a celor faţă de care au fost dispuse măsuri procesual penale, potrivit legestart.ro.

De asemenea, şi românii din străinătate condamnați pentru aceste infracțiuni vor fi înscriși în Registru, dar și cei născuți în străinătate, care ar putea veni în România.

Nu se înscriu însă în registru persoanele fizice care, la data comiterii faptelor, erau minore, cu excepţia cazurilor în care instanţa de judecată a dispus aceasta în mod expres în cadrul unui proces penal.

După ce au fost înscrise în Registru, persoanele respective sunt obligate să anunțe poliția de pe raza căreia domiciliază, iar aceasta va face verificări la domiciliul persoanelor respective. Fotografierea persoanei înscrise în registru se face anual sau cu ocazia constatării schimbării înfăţişării persoanei.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax