Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Persoanele care denunță cazuri de evaziune fiscală ar putea primi bani. Anunțul ministrului Finanțelor

Publicat

marcel bolos sursa foto Facebook

Persoanele care denunță cazuri de evaziune ar putea primi un procent din contravaloarea faptei.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, s-a referit la o modalitate care ar putea fi aplicată de anul viitor.

Guvernul încearcă să strângă mai mulți bani la bugetul de stat pentru creșterea pensiilor.

„Toți cei care au cunoștință de fapte de evaziune fiscală sau chiar salariații, dacă au cărțile de muncă și se face doar plata parțială pe carte de muncă, vor putea, începând cu aprilie sau mai, să vedem cum vom termina acest sistem de avertizare anonimă a faptelor de evaziune fiscală, vor putea să fie liniștiți că nu vor mai dormi bine cei care fac fapte de evaziune fiscală.

Ne gândim să fie un procent din fapta și din contravaloare a faptei de evaziune fiscală, pentru că este până la urmă meritul celei persoanei care a constatat.

Dacă sunt mai multe persoane care sesizează aceeaşi faptă, ne putem gândi şi la un sistem de stimulare proporţională, a spus Marcel Boloș pentru Observator, potrivit antena3.ro.

Procentul ar fi de 1% din contravaloarea faptei.

Cum vor putea fi reclamate faptele

Ministrul mai spune că în cazul în care fapta de evaziune este semnificativă, atunci persoana care a descoperit-o va putea fi remunerată corespunzător.

Condiția este să fie confirmată prin rapoartele de inspecție fiscală sau de antifraudă fiscală.

Reclamațiile vor putea fi depuse prin sistemul de avertizare anonim.

”Ne gândim și la un sistem de stimulare a avertizărilor fiscali care au sesizat o faptă. Aceasta s-a confirmat și aceste stimulente pot fi și de natură financiară”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Dany

    miercuri, 22.11.2023 at 09:55

    Ne intoarcem in urma cu 40 de ani cand existau denuntatori ai securitati. Am ajuns din nou in comunism. Lagare pe cand infintati?

  2. vasi

    miercuri, 22.11.2023 at 11:34

    si in strainatate se platesc informatorii, care fac mai mult decat 5 politisti in rezolvarea cazurilor,
    Este o chestie psihologica stiind ca te poate denunta cineva si stai si te gandesti de 2 ori inainte de a face o evaziune, cel mai simplu este denuntarea vecinilor care nu au contracte de inchiriere cu chiriasii, sau vezi pe cineva cunoscut ce detine un magazin , in kaufland cu carucioarele pline si fara sa ia factura si etc

  3. pilu

    miercuri, 22.11.2023 at 12:01

    Oricum, după constituirea atâtor servicii secrete în Romania, greu mai găseşti un turnător, că sunt toţi inregimentaţi la ei. Cred că sunt mai mulţi decât pe vremea comunismului. Deci, are cine să dea pe goarnă, liniştit.

  4. Mark

    miercuri, 22.11.2023 at 16:03

    1%? 🤣🤣🤣 I wouldn’t dial the phone for 1% 🤣🤣 make it 15-20% I’ll help you look. 🤣🤣 Otherwise, do your own damn job. Dany has right, communism is coming back to Romania in a very fast and ugly way. It’s a real pity.

  5. Constantin Andronic

    sâmbătă, 25.11.2023 at 18:23

    Evaziune fiscală face și cei cu cont de Facebook care ademenesc oamenii să facă ori să se înscrie la școala din șoferi și le cere o sumă și după asta le mai cere altă sumă sub altă formă acolo este evaziune că un permis costă 1.300de euro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax