Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Persoanele care obţin venituri din activităţi independente mai au două săptămâni în care pot depune Formularul 600 la Fisc

Publicat

Până în ultima zi a lunii ianuarie, persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente trebuie să depună, la Fisc, Formularul 600. Pe baza acestei declaraţii de venituri pe anul în curs, autorităţile fiscale stabilesc suma datorată la sistemul public de pensii.
Contribuţia persoanelor care obţin venituri din activităţi independente, la sistemul de pensii, este de 31,3% din venitul declarat. Acesta nu poate fi mai mic de 741 de lei (respectiv 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, 2.117 lei) ori mai mare de 10.585 lei (de cinci ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat).
Persoanele fizice din această categorie vor trebui să depună declaraţia la organul fiscal de domiciliu.

Declaratia 600 se depune anual până la data de 31 ianuarie, inclusiv a anului pentru care se datorează contribuţia de asigurări sociale. Declaratia 600 se depune, pe suport hârtie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax