Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Persoanele condamnate pentru corupţie pot fi fondatori de firme. Proiect la Senat

Publicat

Un proiect de lege depus la senat de parlamentari PSD prevede abrogarea prevederii referitoare la interzicerea persoanelor condamnate pentru corupție de a fi fondatori de societăți comerciale.

Potrivit iniţiatorilor, faptele de corupție ar trebui scoase din lista interdicțiilor: “Faptele de corupție au un subiect calificat și privesc exercitarea unor atribuții în domeniul public. Săvârșirea unei infracțiuni care privește exercitarea unor atribuții într-o funcție sau demnitate publică nu influențează activitatea unei societăți din mediul privat”.

Articolul 6 din Legea societăților include categoriile de persoane ce nu pot fi fondatori, respectiv cele condamnate pentru infracțiuni contra patrimoniului, corupție, delapidare, evaziune, fals în înscrisuri, spălarea banilor etc.

“Art. 6, alin. (2) Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, delapidare, infracțiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală, infracțiuni prevăzute de Legea 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism, republicată, sau pentru infracțiunile prevăzute de prezenta lege”.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. #dnasavinasateia

    sâmbătă, 16.12.2017 at 09:48

    Si ce ati vrea? Sa moara de foame? Abordarile vostre seamana cu fascismul in cea mai putra forma sau cu bolsevismul sovietic pe vremea cand infiera burghezia ca dusman de clasa. Condamnarea cuiva este facuta cu scopul REEDUCARI acestuia si nu a marginalizarii lui sociale! Cand o sa intelegeti asta atunci si Romania va fi in randul tarilor civilizate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax