Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Persoanele condamnate pentru corupţie sau fapte comise cu violenţă, fără drept de eliberare condiţionată. Proiect la Senat

Publicat

tribunal-justitie-decizie-instanta-e

Un proiect de lege ce intră în dezbateri la Senat prevede ca persoanele condamnate la închisoare pentru infracțiuni cu violență, dar şi pentru cele de corupţie, să nu mai aibă dreptul de a fi eliberaţi condiţionat.

Proiectul de modificare a Codului Penal și a Legii 169/2017 pentru modificarea și completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, include excepţiile pentru care nu se vor mai acorda liberări condiționate. Este vorba despre infracțiuni cu violență, omor calificat, viol, agresiune sexuală, inclusiv asupra minorilor, tâlhăria, dar și cele de corupție, precum luare și dare de mită, traficul de influenți și falsul în declarații.

Inițiatorii susţin că, fără un studiu de impact și fără a se lua în considerare efectele pe care le are eliberarea înainte de termen au unor condamnați care au dat dovadă că nu s-au îndreptat și că nu se vor putea integra în societate s-a ajuns, de fapt, la o încurajare a fenomenului infracțional. S-a ajuns la ideea că liberarea poate avea loc mai repede, indiferent de cât de grave au fost infracțiunile comise, mai argumentează parlamentarii.

Decizia finală va fi la Camera Deputaților.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax