Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Persoanele conduse la sediul poliției pentru cercetări nu vor putea fi reținute mai mult de 12 ore. Guvernul modifică legea

Publicat

Executivul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea articolului 36 din Legea nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, prin care se stabileşte o durată determinată pentru aplicarea măsurii de conducere a unei persoane la sediul poliţiei şi pentru desfăşurarea activităţilor poliţieneşti conexe acestei măsuri.

„Acest demers legislativ are ca obiect modificarea şi completarea articolului 36 din Legea nr. 218/2002 privind măsura conducerii administrative la sediul poliţiei, în sensul ca verificarea situaţiei de fapt şi, după caz, luarea măsurilor legale faţă de persoana condusă la sediul poliţiei să se realizeze de îndată, dar fără să depăşească 8 ore de la momentul iniţierii deplasării.

Nu vor mai putea fi ținute în sediul Poliției mai mult de 12 ore persoanele la care nu le-a fost stabilită identitatea

Tot astfel, întrucât în practică se pot ivi situaţii în care identitatea persoanei să nu poată fi stabilită în termenul de 8 ore, se propune ca acest termen să se prelungească cu perioada necesară stabilirii identităţii, verificării situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale, fără a se depăşi 12 ore de la momentul iniţierii deplasării.

Totodată, în corelare cu modificările aduse, se instituie în sarcina organelor de poliţie obligaţia de a permite persoanei să părăsească sediul după finalizarea activităţilor anterior menţionate sau/şi după expirarea celor 12 ore, chiar în lipsa stabilirii identităţii”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax