Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Persoanele cu handicap, care exercită profesii libere scutite de la impozit. Proiectul de lege votat de senatori

Publicat

persoane cu dizabilitati, handicap Senatorii au dat miercuri vot favorabil proiectului de lege conform căreia nu sunt incluse în veniturile salariale și nu sunt impozabile, în înțelesul impozitului pe venit, veniturile din salarii realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat. În măsura în care se interpretează că veniturile sunt realizate în mod individual din exercitarea unei profesii libere de către persoanele cu handicap grav sau accentuat nu sunt venituri impozabile, în înțelesul impozitului pe venit.

Conform expunerii de motive, aceste măsuri sunt de natură să instituie un tratament fiscal nediscriminatoriu acordat persoanelor cu handicap grav sau accentuat care realizează venituri din activități independente, precum și venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, tratament care este aplicat în prezent veniturilor din salarii și/sau pensii obținute de aceste persoane, care sunt venituri impozabile.

La data de 13 noiembrie, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că prevederile art.55 alin.(4) lit.k1 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal sunt constituționale în măsura în care se interpretează că nu sunt venituri impozabile, în înțelesul impozitului pe venit, veniturile realizate în mod individual din exercitarea unei profesii libere de către persoanele cu handicap grav sau accentuat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax