Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Persoanele cu handicap grav sau accentuat ar putea face reevaluarea la domiciliu. Propunere legislativă, la Senat

Publicat

grad de handicap Persoanele încadrate cu handicap grav sau accentuat ar putea face reevaluarea medicală la domiciliu, conform unei propuneri legislative inițiate de un deputat liberal de Alba. Propunerea vine în sprijinul celor care nu au un certificat permanent de handicap și trebuie să facă periodic reevaluarea medicală la comisia de specialitate.

Propunerea legislativă pentru completare art.87 din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 10 mai.

Inițiatorul proiectului legislativ, deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci, propune ca, exclusiv pentru persoanele încadrate anterior în grad de handicap accentuat grav, care nu au un certificat permanent de handicap și care necesită reevaluare periodică specifică, reevaluarea periodică să se facă de către comisia de evaluare direct la domiciliul persoanei încadrată în grad de cu handicap accentuat sau grav. „Comisia de evaluare se va deplasa la domiciliul acesteia după o prealabilă programare și informare a persoanei cu privire la ora și data efectuării evaluării periodice”, susține inițiatorul, în expunerea de motive.

Marea majoritate a acestor persoane, susține inițiatorul în expunerea de motive a proiectului, se află în imposibilitatea de a se deplasa la comisiiile de evaluare sau de a sta ore și zile întregi la coadă pentru avizele necesare.

„A nu se uita că, în imposibilitatea deplasării persoanei cu handicap accentuat sau grav,  aceasta poate pierde drepturile conferite prin lege. Mai mult, comisiile de evaluare sunt suprasolicitate din punct de vedere birocratic, au mii de dosare de handicap, dar care sunt, în cea mai mare parte, de grad ușor sau mediu, ceea ce obligă persoanele cu handicap grav sau accentuat să aștepte și zile întregi la cozile formate la comisii”, mai argumentează inițiatorul proiectului legislativ.

După primirea avizelor și dezbaterile de la Senat, propunerea legislativă va fi trimisă la Camera Deputaților, pentru votul final.

sursa: senat.ro, legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax