Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Persoanele fără venituri trebuie să depună Declaraţia Unică şi să plătească 1.248 lei, ca să nu achite spitalizarea

Publicat

pat spital

Persoanele care nu au venituri sunt obligate să depună Declaraţia Unică şi să plătească 1.248 de lei, dacă vor să beneficieze de spitalizare în sistemul public de sănătate.

„Rugăm contribuabilii persoane fizice fără venituri să depună în timp util Declaraţia Unică, pentru a nu ajunge în situaţia în care să aibă nevoie de asigurare socială de sănătate şi să nu fie asiguraţi, respectiv persoanele care se internează în spital, deoarece subliniem încă o dată că persoanele fără venituri sunt asigurate la sănătate de la dată depunerii Declaraţiei Unice, iar pentru perioada de la internare şi până la dată depunerii Declaraţiei Unice vor plăti cheltuielile cu spitalizare”, potrivit ANAF.

Declaraţia Unică se poate depune online prin intermediul Spaţiului Privat Virtual de pe site-ul ANAF. Devin asigurate dacă plătesc contribuţia, de 1.248 de lei. Dobândesc calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate şi au dreptul la pachetul de bază de la data depunerii Declaraţiei, iar asigurarea încetează la expirarea a 12 luni de la dată depunerii Declaraţiei.

Contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorată de către persoanele fizice trebuie achitată până în 15 martie 2020.

sursă: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax