Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Persoanele fizice autorizate care obţin venituri până la 65.000 de euro vor fi scutite de TVA

Publicat

Persoanele care obţin venituri în regim PFA până la 65.000 de euro într-un an vor fi scutite de plata TVA. Premierul Victor Ponta a precizat că decizia va intra în vigoare printr-o ordonanţă aprobată miercuri, în şedinţă de Guvern.

Printre persoanele care se află în categoria celor scutiţi de plata TVA în condiţiile amintite se regăsesc şi jurnaliştii ori artiştii.

Potrivit unui proiect al Ministerului Finanţelor Publice, de modificare a Codului Fiscal, plafonul de scutire la plata TVA creşte la 65.000 de euro. Pragul se va mări la nivelul de 220.000 de lei, de la 119.000 de lei, respectiv 35.000 de euro.

„Măsura va conduce la reducerea numărului persoanelor înregistrate în scopuri de TVA în vederea îmbunătăţirii administrării fiscale a acestor persoane şi combaterii mai eficiente a evaziunii fiscale. Pe de altă parte, măsura are ca efect simplificarea obligaţiilor în materie de TVA ale persoanelor impozabile care realizează o cifră de afaceri anuală inferioară plafonului de 220.000 lei, având în vedere că acestea nu mai au obligaţia depunerii de deconturi de TVA”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax