Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Persoanele fizice și juridice din Alba Iulia, amendate dacă nu își curăță zăpada de pe trotuarul din fața imobilelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea

Publicat


15933969_1346259955395601_1081306075_o Persoanele fizice și juridice din Alba Iulia riscă să fie amendate dacă nu își curăță zăpada din fețele caselor sau a sediilor de firmă.  Pentru persoane fizice de la 50 la 100 lei iar pentru persoane juridice de la 200 la 400 lei.

În cadrul comandamentului pentru deszăpezire care a avut loc în data de 6 ianuarie 2017 la sediul Primăriei municipiului Alba-Iulia, au fost discutate următoarele aspecte:

1. Activitatea privind deszăpezirea și combatere polei în municipiul Alba-Iulia se desfășoară în baza contractului nr. 69525/2013 încheit cu SC Polaris M Holding SRL Constanța. Responsabilitatea cu privire la îndeplinirea sarcinilor din contractul mai sus menționat revine Serviciului Administrarea activităților domeniului public.

Conform HCL nr. 368/2005, cu modificările și completările ulterioare instituțiile publice, agenții economici, persoane fizice și juridice au obligația de a curăța zăpada și gheața de pe trotuare, din fața imobilelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea.
Asociațiile de proprietari au obligația ca în perimetrul administrativ să asigure curățirea aleilor și trotuarelor.
Se vor curăța prioritar pantele, traseele utilizate de mijloacele de transport în comun, trotuarele, bulevardele urmând apoi străzile cuprinse în anexele la contract.

În caz de nerespectare a acestor măsuri se va proceda la aplicarea prevederilor Hotărârii nr. 138/2007 a Consiliului local al municipiului Alba-Iulia, art. 2 punctul 13 privind necurățarea zăpezii și a gheții imediat după depunere sau cel târziu până la ora 9,00 de pe trotuare, din fața imobilelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională. Pentru persoane fizice de la 50 la 100 lei iar pentru persoane juridice de la 200 la 400 lei.

Cu privire la parcările rezidențiale, beneficiarii de parcare cu plată au obligația de întreținere (curățire a zăpezii).
În caz de nerespectare se vor aplica prevederile HCL 76/2010 privind organizarea și funcționarea parcărilor publice de reședință, art. 19, lit. ”c” prevede: necurățarea parcărilor de către benefeciarii locurilor de parcare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 la 100 de lei.

2. Direcția de Asistență Socială a început o acțiune împreună cu Poliția locală pentru a verifica starea persoanelor cunoscute a fi singure.
Primăria municipiului Alba-Iulia are un Adăpost de Noapte din gara CFR Alba pentru oamenii străzii unde îi îndrumăm pe toți cei care se află într-o astfel de situație (fără locuință).
Sesizări se pot face la dispeceratul Poliției locale: 0258/989, care funcționează 24 de ore din 24.

3. Zona de agrement de la Parcul Dendrologic este închisă circulației auto pe perioada de iarnă.
Orașul se poate curăța într-o zi sau două. Nu se poate curăța în două ore.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. A.D.

    duminică, 08.01.2017 at 09:27

    Inca o lege de doi bani .Zapada de pe trotuare ajunge exact IN MIJLOCUL DRUMULUI….Cei care fac traba asta ar trebui amendati, iar cei care au promulgat aceasta lege ar trebui sacrificati cu pietre ca-n lumea lui Islam

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax