Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Persoanele neasigurate vor avea acces la servicii medicale necesare pentru depistarea precoce a afecţiunilor oncologice

Publicat

Persoanele neasigurate vor avea acces la servicii medicale necesare pentru depistarea precoce a afecţiunilor oncologice şi la servicii de confirmare a diagnosticului. 

Hotărârea a fost aprobată în şedinţa de vineri a Guvernului, potrivit Agerpres.

Odată diagnosticaţi cu o formă de cancer, aceşti pacienţi sunt trataţi gratuit în cadrul Programului Naţional de Oncologie, se arată într-un comunicat al Executivului.

Vezi și: Servicii medicale pentru persoanele neasigurate de la 1 iulie, în noul contract cadru. Ce categorii pot beneficia

Totodată, persoanele neasigurate vor beneficia de aceleaşi servicii ca persoanele asigurate în vederea testării pentru virusul hepatitic B, virusul hepatitic C şi la gravidă virusul HIV.

Hotărârea modifică HG nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale.

„Actul normativ vizează continuarea implementării Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului în România, modificările aduse vizând asigurarea accesului persoanelor neasigurate la servicii necesare pentru depistarea precoce a afecţiunilor oncologice şi la servicii de confirmare a diagnosticului, la nivelul asistenţei medicale ambulatorii de specialitate pentru specialităţile clinice, la nivelul asistenţei medicale ambulatorii de specialitate pentru specialităţile paraclinice şi la nivelul asistenţei medicale spitaliceşti. Odată diagnosticaţi cu o formă de cancer, aceşti pacienţi sunt trataţi gratuit în cadrul Programului Naţional de Oncologie”, reiese din comunicat.

Decontarea se va face prin CNAS, la recomandarea medicului de familie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax