Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Personalul din învățământ, inclus în categoriile prioritare pentru vaccinare în România

Publicat

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid în România colonelul Valeriu Gheorghiţă, medic primar infecţionist la Spitalul Militar București, a prezentat categoriile care vor avea prioritate în primul de imunizare. Printre acestea, și personalul din învățământ.

În primul rând vor fi vaccinați gratuit angajaţii din spitale – de stat şi private, personalul care desfăşoară activităţi esenţiale, cei peste 65 de ani şi cei cu boli cronice care au împlinit 18 ani, acestea sunt cele 4 categorii care vor beneficia primele de vaccinul anti-COVID, potrivit edupedu.ro.

„Al doilea criteriu foarte important este cel al protejării activităţii esenţiale, activităţile critice, din ceea ce înseamnă funcţionarea unui stat, a unei societăţi, începând de la siguranţa naţională. apărare, transporturilor, energie, management, deşeuri, tot ce înseamnă învăţământ, sunt domenii fără de care viaţa noastră de zi cu zi nu se poate desfășura optim″, a spus Gheorghiţă.

Lista este făcută recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Vaccinul va ajunge în România în tranșe, fiecare fiind de 4,3 % din cantitatea pe care o va distribui Comisia Europeană.

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax