Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Pescuitul interzis: Prohibiţia generală a pescuitului în România a început marţi în toate apele naturale

Publicat

Pescuitul interzis: Prohibiţia generală a pescuitului în România a început marţi în toate apele naturale. 

Potrivit Ordinului nr. 561/2023/11/2024 aprobat de Ministerul Agriculturii şi Ministerul Mediului, activitatea comercială şi recreativă urmează să fie reluată în bazinele naturale pe data de 8 iunie, cu unele excepţii.

Prohibiţia va dura 60 de zile în habitatele piscicole naturale, iar în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv în golful Musura, va dura 45 de zile, pescuitul urmând să fie interzis în perioada 16 aprilie – 30 mai, inclusiv.

Perioada de prohibiţie a pescuitului se stabileşte în funcţie de perioada de reproducere a resursei acvatice, aşa încât aceasta să fie protejată, transmite Agerpres.

În perioada prohibiţiei, pescarii recreativi îşi pot desfăşura activitatea în complexe lacustre private, în condiţiile ordinului aprobat de Ministerul Agriculturii şi cel al Mediului.

Prohibiția la peste se referă la restricțiile legale impuse asupra pescuitului sau comercializării anumitor specii de pești în anumite zone sau în anumite perioade de timp.

Aceste restricții pot fi impuse de către autorități pentru a proteja populațiile de pești și pentru a asigura conservarea resurselor piscicole.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax