Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 1.000 de medici de familie, exonerați de la plata cheltuielilor de administrare a centrelor de permanență: Propunere legislativă adoptată de Senat

Publicat

Peste 1.000 de medicii de familie care au făcut gărzi în perioada 2008 – 2011 ar putea fi exoneraţi de la plata sumelor pentru acoperirea cheltuielilor de administrare şi funcţionare a centrelor de permanenţă, a decis, marţi, Senatul, sumele fiind, pentru unii dintre ei, de 20.000-25.000 de lei.

Medicii trebuie să restituie, în prezent, sumele reprezentând cheltuieli de administrare şi funcţionare de care au beneficiat în această perioadă în baza contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene, la care se adaugă dobânzile.

Banii trebuie să fie restituiţi ca urmare a deciziilor de impunere emise de casele judeţene de asigurări de sănătate, ca o consecinţă a constatărilor făcute de misiunea de audit financiar a Curţii de Conturi.

Iniţiatorii proiectului de lege ce exonerează medicii de la aceste plăţi au justificat necesitatea adoptării invocând imposibilitatea achitării sumelor imputate medicilor de familie care şi-au desfăşurat activitatea în centre de permanenţă, care nu ar mai lăsa resursele necesare pentru asigurarea desfăşurării în condiţii corespunzătoare a activităţii cabinetelor de familie şi a centrelor de permanenţă.

Propunere legislativă privind unele măsuri referitoare la veniturile medicilor de familie care asigură continuitatea asistenţei medicale în centrele de permanenţă, iniţiativă semnată de mai mulţi parlamentari PSD, printre care Doina Federovici, Gabriela Firea, Ana Birchall, Rodica Nassar, Eugen Bejinariu, Vasile Popeangă, Anghel Stanciu, dar şi de câţiva parlamentari PNL, a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax