Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 1.300 de agenți de poliție, jandarmi, pompieri și medici, prezenți la Alba Iulia de Ziua Națională a României


Publicat

Cu ocazia Zilei Naționale a României, pe 1 Decembrie 2018, dar și în 30 noiembrie și 2 decembrie, la Alba Iulia sunt așteptați peste 100.000 de oameni.

Pentru a face față oricărei situații care ar putea apărea în cele trei zile de festivități, toate structurile din subordinea MAI, MApN și cele de sănătate publică vor fi prezente și vor lucra la intensitate maximă, cu efective mărite.

Într-o conferință de presă susținută vineri, 23 noiembrie, la Prefectura Județului Alba, cu o săptămână înainte de începerea evenimentelor, toate structurile care vor fi prezente în teren la Alba Iulia au avut o ședință în care au prezentat detaliat toate forțele pe care le vor desfășura în municipiu.

Din partea Inspectoratului Județean de Poliție Alba, comisarul şef de poliţie Mihai Rus a declarat că agenții de poliție subordonați IPJ Alba vor acționa pe toată durata celor trei zile de eveniment în municipiu, dar și în afara lui.

CITEȘTE ȘI: RESTRICȚII de CIRCULAȚIE în Alba Iulia, de Ziua Națională a României. Străzile care vor fi închise

Vineri 30 noiembrie, peste 200 de polițiști de la ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme și expozibil și alte formațiuni vor fi constituite în peste 40 de patrule pedestre și 60 în autovehicule şi, alături de Jandarmerie, ISU, vor asigura menținerea și liniștii publice și fluidizarea traficului rutier.

Vor fi cel puţin 10 patrule mobile, pe 3 schimburi, care vor sprijini fluidizarea traficului rutier. De asemenea, agenții de poliție vor asigura direcționarea șoferilor către toate parcările amenajate special pe durata zilelor dedicate Centenarului.

În data de 1 Decembrie, peste 550 de polițiști din județul Alba, sprijiniți de peste 150 de colegi din alte județe ale țării, vor acționa pe raza municipiului Alba Iulia pentru ca evenimentele să se desfășoare în condiții optime.

CITEȘTE ȘI: HARTA locurilor de PARCARE și căile de ACCES în Alba Iulia, de Ziua Națională. Traseele autobuzelor STP, de 1 Decembrie

Subcomisarul Ionuț Dumbravă, de la Brigada Autostrăzi și misiuni speciale, a declarat că au fost planificate resurse umane și logistice, astfel încât să se asigure desfășurarea traficului pe autostrada A1 Sibiu-Deva în condiții de siguranță.

Colonel Marius Giurea, inspector şef al Jandarmeriei Alba, a declarat că peste 800 de jandarmi din Alba alături de colegi din Craiova, Constanța, Bacău, Cluj, Târgu-Mureș, vor asigura un climat de siguranță pentru persoanele participante la manifestările de 1 Decembrie.

Inspectoratul Situații de Urgență Alba, reprezentat la conferință de colonelul Adrian Guia, inspector şef (împuternicit), a declarat că alături de Serviciul de Ambulanță și Spitalul Județean de Urgenţă Alba, au format elemente fixe și mobile pentru asiugrarea de prime puncte de ajutor, dar și pentru stingerea unor eventuale incendii.

De la Serviciul de Urgență al Spitalului Judeţean Alba, medicul Aurel Crișan a declarat că vor lucra în condiții de plan alb, cu 5 medici pe zi și 4 medici pe timp de noapte și peste 40 de persoane la UPU active pe timp de noapte și zi. De asemenea, a precizat că sunt stocuri de sânge și medicii care vor fi de gardă au experiența necesară pentru a lua decizii de moment.

Totodată, va exista un „spital de linia întâi” la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”. Toate echipajele din țară care vin la Alba Iulia în sprijinul colegilor vor fi echipate cu toate dispozitivele și resursele necesare pentru a interveni în orice situație.

Un alt aspect important este cel privind alimentaţia publică. DSP și DSVSA Alba au efectuat verificări la toate unitățile de alimentație publică din Alba Iulia și Sebeș. Totodată, vor exista echipe care vor verifica toți comercianții de alimentație publică care vin din alte județe, pentru a se asigura că mâncarea pe care o  vând este conformă legislaţiei în vigoare.

 

 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Noi reguli pentru turiștii români care merg în vacanță în Grecia. Formularele pentru deplasarea terestră, suspendate până marți

Publicat

Decizie de ultimă oră pentru turiștii care vor să ajungă în Grecia. Până marți noapte a fost suspendată emiterea de formulare de călătorie pentru cei care merg în vacanță cu mașina sau cu autocarul. Prin urmare, cine a obținut formular până acum poate pleca în concediu în Grecia, cine nu, după ziua de marți.

Începând de miercuri dimineață (15 iulie, ora 06:00), e obligatorie prezentarea unui test negativ COVID la singurul punct de frontieră terestru deschis pentru intrarea turiștilor în țară, Kulata-Promachonas.

Vezi și HARTĂ: LISTA țărilor europene care au impus restricții pentru cetățenii români. În ce condiții se poate intra

Pe site-ul pus la dispoziție de autoritățile elene (https://travel.gov.gr/#/) pot completa acum formularul doar cei care merg cu avionul sau pe cale maritimă.

Autoritățile elene au precizat că testul COVID va fi necesar de miercuri, 15 iulie, de la ora 6 dimineața, și nu de marți, așa cum au anunțat inițial.

Testele trebuie să fie făcute cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară, la un laborator acreditat, altfel nu vor fi luate în considerare.

Chiar și așa, autoritățile elene precizează că turiștii vor fi testați aleatoriu în continuare.

Formularul online este necesar pentru intrarea în Grecia și trebuie completat cu 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul țării.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O terapie anti-COVID pe bază de anticorpi ar putea ajunge pe piață anul acesta

Publicat

O terapie pe bază de anticorpi ar putea fi pusă pe piață până la sfârșitul anului, a anunțat directorul unei firme de biotehnologie care lucrează cu gigantul farmaceutic Eli Lilly, potrivit CNN.

„Ne mișcăm cu o viteză incredibilă. E ca și cum ai alerga 100 de metri în două secunde”, a spus Carl Hansen, directorul companiei AbCellera.

Compania a pornit acum două săptămâni testele clinice din faza a doua, care vor implica sute de pacienți cu COVID-19. Unii dintre aceștia vor primi tratamentul cu anticorpi în doze diferite, iar alții vor primi un placebo – o pastilă care nu are niciun efect – și apoi medicii vor compara modul în care fiecare grup reacționează la tratament.

Hansen a spus că studiul din faza 1, desfășurat pe zeci de pacienți, a arătat că medicamentul este sigur.

Pentru a dezvolta acest medicament, AbCellera a ales un anticorp „superstar” de la un pacient care s-a recuperat după COVID-19.

În doar 10 mililitri de sânge, pacientul a avut mai mult de 500 de anticorpi. Oamenii de știință l-au ales pe cel care a fost cel mai puternic în combaterea coronavirusului și a fost, de asemenea, ușor de dezvoltat, clonat și fabricat.

Hansen a spus că medicamentul ar putea ajuta alte două grupuri, în afară de pacienții infectați: cei care au fost expuși la COVID-19, dar nu au dezvoltat simptome, precum și cei cu risc ridicat de expunere, cum ar fi personalul medical.

sursa: edition.cnn.com

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Dotări noi la Colegiul Economic din Alba Iulia: Mobilier școlar și echipamente multimedia de peste 170.000 de euro. LISTA

Publicat

Primăria Alba Iulia cumpără mobilier școlar și echipamente multimedia pentru dotarea spațiilor reabilitate din clădirea Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian (corpurile C3 și C4). Valoarea investiției este de peste 170.000 de euro. 

Primăria Alba Iulia a lansat vineri, 10 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru achiziția de dotări (mobilier școlar și echipamente multimedia) aferente spațiilor de învățământ din cadrul obiectivului „Reabilitarea și extinderea clădirii Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian”.

Valoarea totală estimată este de 845.788,24 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, dotările prevăzute în cadrul investiției sunt de două tipuri, anume dotări cu mobilier specific învățământului preuniversitar (bănci, scaune, catedre, birouri pentru stații desktop) și dotări cu aparatură multimedia (vizualizator, display TV, multifuncționale, laptopuri, stații desktop all in one.

Lista dotări mobilier școlar:

 • set masă calculator + scaun – 120 buc.
 • set mobilier școlar elev – 504 buc.
 • masă de laborator doi elevi, blat termo-rezistent – 10 buc.
 • scaun – 30 buc.
 • catedră laborator informatică – 4 buc.
 • catedră – 19 buc.
 • dulap casetat pentru elevi sau profesori (6 casete, 2 x 3) – AB 24 buc.
 • mobilier amfiteatru, 80 de locuri, dispuse pe două coloane cu culoar între ele, pe 10 rânduri în trepte, scaune rabatabile, măsuțe fixe, două mese prezidiu – 1 buc.
 • tablă școlară triptică albă 2000 x 1200 x 40 – 24 buc.
 • suport mobil pentru tablă triptică – 1 buc.

Listă dotări echipamente multimedia:

 • display interactiv 75” – 1 buc.
 • stand TV mobil cu suport cameră multibrackets floorstand basic 180 – 1 buc.
 • videoproiector optoma X342E, XGA, 1024 x 768, 3700 lumeni – 19 buc.
 • ecran proiecție manual, perete/tavan, 200 x 200 cm – 19 buc.
 • ecran proiecție electric, perete/tavan, 200 x 200 cm – 1 buc.
 • suport tavan videoproiector – 19 buc.
 • sistem PC all in one HP, i5 9400T, 23,8”, Full HD touch, 8 GB, SSD 256 GB, Windows 10 Home – 125 buc.
 • laptop i5, 17”, SSD 500 GB – 10 buc.
 • multifuncțional inkjet Benefit Wifi, duplex, fax, A4/A3 – 1 buc.
 • multifuncțional laser monocrom, A4 – 3 buc.
 • vizualizator ELMO L-12W – 1 buc.
 • server storage – 1 buc.

Noile dotări vor fi amplasate/montate în clădirea nou reabilitată (corpurile C3 și C4) a Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian din Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Acțiuni intensificate în județul Alba, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Amenzi de aproape 10.000 de lei

Publicat

Controalele în sistem integrat, efectuate sub autoritatea prefectului, au fost intensificate. Vineri, 10 iulie, au fost verificate 162 de locații si au fost aplicate 28 de amenzi. La controale au participat peste 250 de angajați ai instituțiilor cu atribuții de verificare modului de respectare a măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, pentru prevenirea răspândirii noului coronovirus.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au continuat activitățile de control privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

Astfel, vineri, 10 iulie, 258 de angajați ai instituțiilor mai sus amintite au efectuat activități de verificare în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, zone de agrement, precum și în trafic – în acest caz fiind vizat transportul public de persoane.

Au fost controlați 162 de agenții economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba.

De asemenea, au fost verificate 167 de mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

În urma controalelor au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, in valoare de 9.900 de lei, din care 7 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, potrivit Legii 55/2020, 3 pentru fapte de natură economică și 18 la Legea 61/1991 privind liniștea publică.

Controalele vor continua.

„Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur și le reamintim că purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

Agenților economici care dețin terase le reamintim faptul că trebuie să asigure mijloace de protecție pentru angajați, dezinfectarea spațiilor și o distanță de doi metri între mese”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate