Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 1.300 de agenți de poliție, jandarmi, pompieri și medici, prezenți la Alba Iulia de Ziua Națională a României

Publicat

Cu ocazia Zilei Naționale a României, pe 1 Decembrie 2018, dar și în 30 noiembrie și 2 decembrie, la Alba Iulia sunt așteptați peste 100.000 de oameni.

Pentru a face față oricărei situații care ar putea apărea în cele trei zile de festivități, toate structurile din subordinea MAI, MApN și cele de sănătate publică vor fi prezente și vor lucra la intensitate maximă, cu efective mărite.

Într-o conferință de presă susținută vineri, 23 noiembrie, la Prefectura Județului Alba, cu o săptămână înainte de începerea evenimentelor, toate structurile care vor fi prezente în teren la Alba Iulia au avut o ședință în care au prezentat detaliat toate forțele pe care le vor desfășura în municipiu.

Din partea Inspectoratului Județean de Poliție Alba, comisarul şef de poliţie Mihai Rus a declarat că agenții de poliție subordonați IPJ Alba vor acționa pe toată durata celor trei zile de eveniment în municipiu, dar și în afara lui.

CITEȘTE ȘI: RESTRICȚII de CIRCULAȚIE în Alba Iulia, de Ziua Națională a României. Străzile care vor fi închise

Vineri 30 noiembrie, peste 200 de polițiști de la ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme și expozibil și alte formațiuni vor fi constituite în peste 40 de patrule pedestre și 60 în autovehicule şi, alături de Jandarmerie, ISU, vor asigura menținerea și liniștii publice și fluidizarea traficului rutier.

Vor fi cel puţin 10 patrule mobile, pe 3 schimburi, care vor sprijini fluidizarea traficului rutier. De asemenea, agenții de poliție vor asigura direcționarea șoferilor către toate parcările amenajate special pe durata zilelor dedicate Centenarului.

În data de 1 Decembrie, peste 550 de polițiști din județul Alba, sprijiniți de peste 150 de colegi din alte județe ale țării, vor acționa pe raza municipiului Alba Iulia pentru ca evenimentele să se desfășoare în condiții optime.

CITEȘTE ȘI: HARTA locurilor de PARCARE și căile de ACCES în Alba Iulia, de Ziua Națională. Traseele autobuzelor STP, de 1 Decembrie

Subcomisarul Ionuț Dumbravă, de la Brigada Autostrăzi și misiuni speciale, a declarat că au fost planificate resurse umane și logistice, astfel încât să se asigure desfășurarea traficului pe autostrada A1 Sibiu-Deva în condiții de siguranță.

Colonel Marius Giurea, inspector şef al Jandarmeriei Alba, a declarat că peste 800 de jandarmi din Alba alături de colegi din Craiova, Constanța, Bacău, Cluj, Târgu-Mureș, vor asigura un climat de siguranță pentru persoanele participante la manifestările de 1 Decembrie.

Inspectoratul Situații de Urgență Alba, reprezentat la conferință de colonelul Adrian Guia, inspector şef (împuternicit), a declarat că alături de Serviciul de Ambulanță și Spitalul Județean de Urgenţă Alba, au format elemente fixe și mobile pentru asiugrarea de prime puncte de ajutor, dar și pentru stingerea unor eventuale incendii.

De la Serviciul de Urgență al Spitalului Judeţean Alba, medicul Aurel Crișan a declarat că vor lucra în condiții de plan alb, cu 5 medici pe zi și 4 medici pe timp de noapte și peste 40 de persoane la UPU active pe timp de noapte și zi. De asemenea, a precizat că sunt stocuri de sânge și medicii care vor fi de gardă au experiența necesară pentru a lua decizii de moment.

Totodată, va exista un „spital de linia întâi” la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”. Toate echipajele din țară care vin la Alba Iulia în sprijinul colegilor vor fi echipate cu toate dispozitivele și resursele necesare pentru a interveni în orice situație.

Un alt aspect important este cel privind alimentaţia publică. DSP și DSVSA Alba au efectuat verificări la toate unitățile de alimentație publică din Alba Iulia și Sebeș. Totodată, vor exista echipe care vor verifica toți comercianții de alimentație publică care vin din alte județe, pentru a se asigura că mâncarea pe care o  vând este conformă legislaţiei în vigoare.

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate