Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 1.300 de amenzi date șoferilor în Alba, majoritatea pentru viteză și zeci de permise reținute. Acțiunile Poliției în județ

Publicat

Peste 1.300 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii din judeţul Alba, în ultima săptămână, pentru încălcări ale normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice. Au fost reținute 78 de permise de conducere și retrase 48 de certificate de înmatriculare. Acţiunile de creştere a siguranţei rutiere continuă, anunță IPJ Alba.

În perioada 5 – 11 iulie, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii din structurile de ordine publică, au acționat cu efective suplimentare, pentru creşterea siguranţei rutiere şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

S-a urmărit respectarea regimului legal de viteză, combaterea indisciplinei pietonale şi acordarea priorităţii de trecere pietonilor, depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule fiind sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor și combaterea încălcării regulilor de circulație privind depășirea.

Potrivit IPJ Alba, au fost aplicate 1.307 sancţiuni contravenţionale, majoritatea pentru depăşirea regimului legal de viteză și au fost reţinute 78 de permise de conducere, din care 23 pentru depășire neregulamentară, 20 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 13 pentru consumul de alcool, 6 pentru depășirea limitei legale de viteză și 16 pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Au retrase 48 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 11 infracțiuni la regimul rutier.

Pentru a evita implicarea în accidente rutiere, poliția recomandă:

  • Adoptaţi o manieră prudentă de conducere şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare;
  • Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. Pentru un plus de siguranţă măriți distanța între vehicule.
  • Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
  • Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
  • Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!
  • Pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că traversarea se poate fi făcută în condiţii de siguranţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax