Connect with us
Publicitate

BLAJ

Peste 1.500 de persoane verificate în Alba, în ultimele 24 de ore pentru respectarea măsurilor anti-COVID. Care au fost amenzile

Publicat

Peste 1.500 de persoane și zeci de terase, restaurante, mijloace de transport în comun și firme au fost verificate în Alba, în ultimele 24 de ore, privind respectarea măsurilor anti-COVID. Au fost amendate peste 100 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, carantina sau restricțiile de deplasare.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

Potrivit IPJ Alba, în ultimele 24 de ore au fost verificate 605 de persoane aflate în carantină, 494 aflate în izolare și au fost organizate 15 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 404 persoane. Alte 67 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 33 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 63 de terase, restaurante, fast food-uri și 76 de mijloace de transport, din care 18 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 91 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, două care nu au respectat măsura privind carantinarea/izolarea și 4 care nu au respectat restricțiile.

Cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Blaj, au fost legitimate 162 de persoane, au fost verificate 84 de autovehicule și au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

La acțiune, alături de polițiști, au participat polițiști locali și jandarmi.

”Obiectivul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19”, precizează reprezentanții IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax