Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 1.600 de călători fără bilet, amendaţi în tren de poliţiştii de la transporturi, în două zile de acţiuni de control

Publicat

tren calatori Peste 1.600 de călători frauduloşi au fost depistaţi şi amendaţi de poliţiştii de la transporturi, în perioada 19-20 ianuarie, în urma unor acţiuni de control în trenuri şi în staţiile de cale ferată. De asemenea, au constatat 20 de infracţiuni. În total, au aplicat 218 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 30.000 de lei.

În cele două zile, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au desfăşurat acţiuni punctuale în trenurile de călători care circulă pe magistralele de cale ferată şi pe liniile adiacente, precum şi în staţiile de cale ferată.

Poliţiştii de la transporturi au acţionat la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea călătoriilor frauduloase, a faptelor antisociale, precum şi pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, informează IGPR.

În fiecare zi, în cadrul acţiunii, au fost angrenaţi, în medie, 796 de poliţişti, care au patrulat în 841 de trenuri de călători.

În urma activităţilor, poliţiştii au constatat 20 de infracţiuni şi au aplicat 218 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 30.280 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 121 sunt prevăzute de Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 6 sunt prevăzute de Legea 12/1990 privind privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar 47 sunt la H.G. nr. 203/1994 pentru stabilirea si sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române.

De asemenea, au fost identificaţi 1.610 călători care circulau fraudulos, cărora personalul specializat le-au aplicat taxe şi suprataxe în valoare de 14.760 de lei.

Totodată, au fost depistaţi şi 5 persoane urmărite în temeiul legii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax