Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 1.700 de firme din Alba cu datorii la fisc, publicate pe internet. Acestea au adunat restanţe totale de 142,238 milioane lei


Publicat

Peste 1.700 de firme mici şi mijlocii din Alba au adunat până la data de 30 septembrie 2013 datorii totale de 142,238 milioane lei la bugetul de stat, al asigurărilor sociale de stat, al fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi bugetul asigurărilor de şomaj.

Citește și CALENDARUL OBLIGAŢIILOR FISCALE pe luna MARTIE 2014.Vezi până când se depun declarațiile de mențiuni, situații, formulare și plăți

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba a comunicat că lista societăţilor comerciale care înregistrau obligaţii restante la fisc, la sfârşitul lunii septembrie, a fost actualizată şi publicată pe site-ul ANAF. faţă de bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, bugetul asigurărilor de şomaj,

Astfel, cu restanţe totale în valoare de 142,238 milioane lei la bugetul consolidat de stat figurează 1.716 contribuabili mijlocii şi mici din Alba. Dintre aceştia, 1.683 aveau datorii de 43,738 milioane lei la bugetul de stat şi se află în una din următoarele situaţii:
– 1.627 se află în procedura de executare silită pentru recuperarea unor creanţe ale bugetului de stat de 35,250 milioane lei.

– 45 au solicitat compensarea obligaţiilor restante la bugetul de stat pentru suma de 1,717 milioane lei.

– 10 au solicitat înlesniri la plată a obligaţiilor restante la bugetul de stat pentru suma de 2,515 milioane lei.

– unul se afllă în administrare specială, cf. Legii137/2002, pentru suma de 4,256 milioane lei.

Pentru obligaţiile faţă de bugetul asigurărilor sociale de stat au fost publicaţi 993 contribuabili mijlocii şi mici care înregistrau restanţe de 70,970 milioane lei, din care:
– 940 se află în procedura de executare silită pentru recuperarea unor creanţe de 9,730 milioane lei;

– 42 au solicitat compensarea obligaţiilor restante pentru 1 milion lei.

– 10 au solicitat înlesniri la plată a obligaţiilor restante la bugetul de stat pentru suma de 963.000 lei.

– unul se află în administrare specială, cf. Legii137/2002, pentru suma de 59,276 milioane lei.

Obligaţiile la bugetul fondului asigurărilor de sănătate sunt de 21,340 mil. lei şi provin de la 965 contribuabili mijlocii şi mici, astfel:

– 921 se află în procedura de executare silită pentru recuperarea unor creanţe în sumă de 3,296 milioane lei;

– 10 au solicitat înlesniri la plată a obligaţiilor restante la bugetul de stat pentru suma de 325.000 lei.

– 33 au solicitat compensarea obligaţiilor restante pentru 189.000 lei.

– unul se află în administrare specială, cf. Legii137/2002, pentru suma de 17,530 milioane lei.

Pentru obligaţiile faţă de bugetul asigurărilor de şomaj au fost publicaţi 872 contribuabili mici şi mijlocii care înregistrează obligaţii restante de 6,190 milioane lei, în structura:
– 833 se află în procedura de executare silită pentru obligaţii restante de 308.000 lei;
– 28 au solicitat compensarea obligaţiilor restante pentru 16.000 lei.
–  10 au solicitat înlesniri la plată a obligaţiilor restante la bugetul de stat pentru suma de 16.000 lei

– 1 se află în administrare specială, cf. Legii137/2002, pentru suma de 5,848 milioane lei.

La 30 septembrie 2013, marii contribuabili preluaţi în administrare de Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili Bucureşti (DGAMC), conform Ordinului ministrului Finanţelor Publice nr. 343/2005, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul în care au înregistrat restanţe, au fost publicaţi de DGAMC Bucureşti.

Nu au fost publicaţi pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, conform Ordinului ministrului Finanţelor Publice nr. 551/2003: microîntreprinderile clasificate potrivit Legii nr. 346/2004, modificată; contribuabilii persoane juridice pentru care a fost declanşată procedura insolvenţei, reglementată de Legea nr. 85/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi contribuabilii care au contestat debitele şi au exercitat căile legale de atac.

Următoarea actualizare se va face până la 31 ianuarie 2014, pentru debitele restante la 31 decembrie 2013, conform art. 13 din Ordinului ministrului Finanţelor Publice nr. 551/2003.

Vezi aici  lista cu datornicii la bugetul de stat

Vezi aici listele cu toți datornicii pe fiecare secțiune de contribuțiiȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. stoica

    sâmbătă, 30.11.2013 at 09:51

    asa faceti-i de ras ,sa stie toata lumea cine nu-si plateste darile catre statul risipitor, ca voi nu va faceti datoria , adica nu reusiti sa adunati birurile si asa subtiate de fraudulosi ….impotentilor!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Zeci de permise reținute de Poliția Alba și peste 300 de amenzi, majoritatea pentru viteză. Acțiune de siguranță rutieră

Publicat

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 300 de amenzi şi au reţinut 27 de permise de conducere în cadrul unei acţiuni de creştere a siguranţei rutiere, care s-a desfăşurat în săptămâna precedentă, anunță IPJ Alba.   

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuții pe linia poliției rutiere, au desfăşurat o acţiune ce a avut ca scop creşterea siguranței rutiere şi combaterea infracţiunilor şi contravențiilor comise de către participanţii la traficul rutier.

Poliţiştii au constatat şi sancţionat 310 abateri de natură contravenţională, din care 70 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 au fost aplicate bicicliștilor care nu au respectat regulile privind circulația pe drumurile publice, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind traficul rutier.

Au fost reţinute 27 de permise de conducere, din care 6 pentru alcool, retrase 47 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 7 infracţiuni la regimul rutier.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba Iulia a fost amenințată de tatăl vitreg. Bărbatul s-a ales cu dosar penal și un ordin de protecție

Publicat

Polițiștii din Alba au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi amenințat fiica vitregă. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru amenințare.

Potrivit IPJ Alba, la data de 02 decembrie 2020, în jurul orei 16.30, polițiștii din Alba Iulia au fost sesizați de către o femeie de 43 de ani, cu privire la faptul că, în urma unor discuții în contradictoriu, ar fi fost amenințată de către tatăl său vitreg.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbat, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioada de 5 zile și au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

MApN demontează știrile false despre vaccinare obligatorie. Ce precizări aduce armata

Publicat

O știre falsă despre vaccinarea obligatorie a fost distribuită în ultimele zile pe mai multe site-uri de socializare. Ministerul Apărării a demontat știrea falsă și a adus o serie de clarificări despre vaccinare. 

Mai exact, potrivit Ministerului Apărării Naționale, pe pagina de Facebook a Patronatului Protecţiei şi Medicinei Familiei „FAMILIA” a fost publicată o informare semnată de către Dr. Adrian Tatu, în calitate de director executiv.

În cadrul postării, campania de vaccinare împotriva COVID-19 este prezentată drept „o acţiune militară specifică”, iar vaccinul drept „un medicament experimental”. Aceste afirmaţii dezinformează cu privire la campania de vaccinare.

„Campania de vaccinare împotriva COVID-19 este o acţiune militară, iar vaccinul, un medicament experimental testat pe populaţie”, era scris în dezinformarea promovată pe Facebook.

Ce spune MApN

În primul rând, administrarea vaccinului va fi întotdeauna efectuată de personal medico-sanitar cu instruire specifică în acest scop, indiferent de structura din care face parte. Contribuţia MAPN şi MAI, prin parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, va fi de a asigura o mare parte din resursele logistice necesare pentru stocare şi distribuţie, precum şi o parte din resursa umană necesară echipelor de vaccinare.

Mai mult, Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este un organism interministerial, aflat sub conducerea Secretariatului General al Guvernului. Conducerea Comitetului este asigurată de un preşedinte, precum şi de un vicepreşedinte, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.

În al doilea rând, niciun vaccin nu poate fi comercializat înainte de încheierea studiilor clinice. Rezultatul acestor studii (o testare preclinică şi trei faze clinice) se află la baza emiterii autorizaţiei de punere pe piaţă de către Agenţia Europeană a Medicamentului. Pentru ca un vaccin să fie autorizat împotriva COVID-19 trebuie să fie îndeplinite toate condiţiile prevăzute de normele şi legile existente, şi cu atât mai mult cele privind siguranţa. Chiar şi după obţinerea acestei autorizaţii, vaccinurile sunt evaluate continuu în studiile de faza 4 (farmacovigilenţă) pe toată perioada utilizării.

În prezent există mai multe vaccinuri care sunt în proces de evaluare pentru autorizare la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului, astfel încât să crească şansele de a avea unul sau mai multe vaccinuri disponibile. Vaccinul este calea cea mai scurtă şi mai eficientă de revenire la normalitate.

Campania de vaccinare din România este derulată în concordanţă cu ceea ce se întâmplă la nivel european, este armonizată şi compatibilă cu strategia europeană de vaccinare împotriva Covid-19. România acţionează în context european, pe picior de egalitate cu toate celelalte state membre. Astfel, vaccinul este sigur, gratuit, iar vaccinarea este voluntară.

În concluzie, siguranţa vaccinării are întâietate faţă de orice alte considerente. Rapiditatea cu care s-a descoperit acest vaccin şi rapiditatea cu care se doreşte a fi distribuit nu reprezintă nici un fel rabat de la siguranţă şi de la calitate. Vaccinurile candidate împotriva COVID-19 se află sub supravegherea unui număr foarte mare de autorităţi de reglementare. Întregul proces este creat pentru a nu exista nicio posibilitate ca pericolele să nu fie descoperite la timp.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Orban: Strategia naţională de vaccinare anti-COVID va fi prezentată vineri. Astăzi este adoptată în CSAT

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat că Strategia naţională de vaccinare anti-COVID va fi adoptată joi în CSAT şi va fi prezentată vineri de cei care conduc Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 – medicul militar Valeriu Gheorghiţă şi Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

„Astăzi se va aproba campania de vaccinare în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. În cursul zilei de mâine (vineri – n.r.) cei care conduc campania de vaccinare, domnul doctor Valeriu Gheorghiţă, domnul colonel Valeriu Gheorghiţă, Andrei Baciu, secretarul de stat, vicepreşedintele Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare vor prezenta Strategia şi vă vor sta la dispoziţie cu răspunsuri la întrebări”, a spus Ludovic Orban, joi, aflat în vizită de lucru la Spitalul Metropolitan Monza.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte joi în şedinţă, pe ordinea de zi figurând Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România.

Şedinţa CSAT, condusă de preşedintele Klaus Iohannis, va avea loc la ora 15,00, în sistem de videoconferinţă.

Guvernul a adoptat în şedinţa de săptămâna trecută hotărârea privind Strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a mai declarat că procentul de pozitivare a persoanelor la noul coronavirus a fost mai mare în ultimele trei zile deoarece au fost efectuate mai puţine teste, fiind zile libere, el menţionând că săptămâna anterioară a fost o descreştere a numărului de cazuri, iar aproape în fiecare zi numărul celor care se vindecă a ajuns să fie mai mare decât al celor care se infectează.

„Dumneavoastră vă referiţi la procentul de persoane pozitive din procentul de persoane care se testează. Acest procent l-aţi văzut în ultimele trei zile pentru că au fost zile libere şi s-au efectuat mai puţine teste, l-aţi văzut mai mare pentru că se testează cazurile prioritare şi din cauza asta procentul de pozitivare este mai mare. Vedem în zilele următoare”, a precizat Orban, răspunzând la o întrebare privind creşterea procentului de pozitivare.

El a adăugat că a scăzut procentul de pozitivare la săptămână.

„Ce pot să vă spun este că, pe săptămâna anterioară, am avut o descreştere la săptămână a numărului de cazuri cu peste 2.000 de cazuri, am avut cu peste 2.000 de cazuri mai puţin. De asemenea, a scăzut şi procentul de pozitivare la săptămână, evident, din cumulul cazurilor săptămânale. Am început ca aproape în fiecare zi numărul persoanelor care se vindecă să fie mai mare decât numărul persoanelor care se infectează”, a susţinut Orban.

„Paza bună trece primejdia rea, deocamdată menţinem perioada de carantinare la 14 zile. De altfel, urmărind evoluţia cazurilor, sunt destule cazuri în care se vede că, de fapt, persoana se vindecă în jurul numărului de 14 zile”, a spus Ludovic Orban, întrebat dacă autorităţile au în vedere reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 sau chiar 7 zile.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate