Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 1.800 de cugireni din categorii sociale defavorizate beneficiază gratuit de alimente

Publicat

Anul acesta, peste 1.800 de cugireni aflați în diferite categorii sociale vor beneficia de produse alimentare provenind din stocurile de intervenție comunitară destinate persoanelor defavorizate din România. Distribuirea acestora este îngreunată însă, din cauza licitației pentru atribuirea contractului de transport.

În cămările persoanelor nevoiașe vor intra anul acesta făină, zahăr, ulei, mălai, biscuiți sau paste făinoase. Pe lista alimentelor din fonduri europene se regăsesc 11 categorii de produse, față de anul trecut, când a fost vorba doar de 7 categorii de produse.

În orașul Cugir vor beneficia de aceste alimente 1.800 de persoane defavorizate, din patru categorii: beneficiari de ajutor social (202 persoane), șomeri indemnizați sau neindemnizați (226), persoane cu handicap, handicap grav și accentuat (891) și pensionari ale căror venituri sunt sub 400 de lei (514 persoane).

Alimentele vor fi împărțite în patru locații: baia socială – pentru pensionari și beneficiarii de ajutor social; vechiul internat din incinta Colegiului „I.D.Lăzărescu” Cugir – aici vor primi alimentele șomerii care sunt indemnizați și cei neindemnizați care se află în evidențele serviciului de șomaj; garajul aflat în spatele Primăriei Cugir – pentru persoanele cu handicap, handicap grav și accentuat; Centrul comunitar de resurse umane Vinerea – beneficiarii care au domiciliul în Vinerea, indiferent de categoria socială din care fac parte.

Produsele sunt distribuite de către reprezentanții Serviciului Public de Asistență Socială Cugir şi ai Primăriei, doar în baza buletinului/cărții de indentitate în original și a actelor ce fac dovada categoriei din care fac parte beneficiarii.

Distribuirea alimentelor va începe doar după ce toate pachetele de alimente vor sosi în oraș.

Potrivit autorităților locale, până luni, au fost primite opt transporturi de produse, din 11 câte ar trebui să sosească. Sunt disponibile opt tipuri de alimente – făina albă, paste făinoase, biscuiți, orez, fasole, bulion, zahăr, mălai – ce a fost recepţionate luni. Urmează alte trei transporturi, cu ulei, mazăre în conserve și bulion.

Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax