Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 1 milion de vochere de vacanță în valoare de 12,5 milioane de euro vor intra în 2018 în turism

Publicat

Peste 1 milion de vouchere de vacanță au fost emise pe hârtie și pe suport electronic de la începutul anului și până în luna aprilie 2018, numărul fiind de trei ori mai mare ca voucherele emise anul trecut în aceeași perioadă și de aproape 9 ori mai mare ca în 2016, conform datelor puse la dispoziție de patronatul din turism.

Creșterea a fost determinată și de faptul că începând din toamna trecută, până la 1 decembrie 2018, bugetarilor li se vor acorda vouhere de vacanță în cuantum de 1.450 de lei de persoană. Valoarea tichetelor emise până acum este de 12,5 milioane de euro, bani care vor intra în industria turistică în cel mult un an de la momentul emiterii lor. Conform Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice, de la 1 decembrie 2018, angajații de la stat vor primi o indemnizație în locul voucherelor de vacanță.

“În prezent se discută dacă voucherele de vacanță să fie incluse în salariu sau să se plătească separat. În oricare variantă, banii pe care angajații din sistemul public îi primesc nu mai pot fi urmăriți dacă se cheltuiesc pe vacanțe în România sau în străinătate, ori pentru cumpărarea unor bunuri și nu o să mai știm dacă susțin sau nu dezvoltarea turismului românesc”, precizează Nicolae Demetriade, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), conform comunicatului publicat de patronat.

Voucherele de vacanţă au început să fie acordate în 2009, dar după un an, după criza economică, a fost restricționată acordarea lor. Conform actualelor acte normative, angajații de la stat primesc indemnizaţii de vacanţă a căror modalitate de calcul se stabileşte prin hotărâre a Guvernului, fără a se diminua cuantumul anual acordat salariaţilor din administraţia publică centrală şi locală pentru vouchere de vacanţă sau echivalent.

Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariaţilor sub formă de vouchere de vacanţă de către alţi angajatori decât cei din categoria de mai sus reprezintă contravaloarea a maximum şase salarii de bază minime brute pe ţară, garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal.

Sursă: Legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax