Connect with us
Publicitate

BLAJ

Peste 10.000 de persoane la Sărbătoarea Libertății de la Blaj. Programul de duminică

Publicat

Peste 10.000 de persoane au luat parte la acțiunile cultural-artistice organizate în cadrul proiectelor ,,Sărbătoarea Libertății în anul Bicentenarului nașterii lui Avram Iancu” și ,,Alba Etnografică”, desfășurate sâmbătă 18 mai 2024, pe Câmpia Libertății din Blaj.

Publicul prezent în număr foarte mare s-a putut bucura de difuzarea producțiilor audiovizuale realizate în Expozițiile Etnografice ale județului Alba, singurul județ din România cu cel puțin o expoziție etnografică în fiecare comună, de concertele extraordinare susținute de Smiley și Carla’s Dreams, cât și de recitalurile prezentate de RAVI și trupa ,,Îngeri și corbi”, au transmis organizatorii.

Nu au lipsit activitățile pentru copii și zona de food court, iar partenerul evenimentului, JIDVEI, a prezentat și oferit publicului prezent vinurile din Țara Vinului – WEINLAND.

”În epoca feudală, podgoriile din inima Transilvaniei erau numite Weinland – Țara Vinului, iar noi ducem mai departe, cu mândrie, tradiția viticultorilor din această zonă, un omagiu adus tuturor acelora care timp de secole au contribuit la îmbogățirea viticulturii și oenologiei de pe aceste meleaguri” au precizat reprezentanții Centrului pentru Cultură Augustin Bena.

Program duminică, 19 mai

Duminică, 19 mai 2024, acțiunile cultural-artistice continuă pe Câmpia Libertății cu difuzarea producțiilor audiovizuale ALBA ETNOGRAFICĂ realizate în Expozițiile Etnografice ale județului Alba, lansarea albumului și arhivei ALBA ETNOGRAFICĂ.

De la ora 18:00, va avea loc un spectacol folcloric extraordinar prezentat de Iuliana Tudor, alături de o parte dintre cele mai importante nume ale folclorului muzical românesc (Veta Biriș, Floarea Calotă, Sava Negrean Brudașcu, Niculina Stoian, Ionuț Fulea, Liliana Laichici) și împreună cu peste 150 păstrători ai tradițiilor și obiceiurilor tradiționale din județul Alba (Tulnicăresele din Avram Iancu, Albac, Gârda de Sus și Câmpeni, Grupul vocal tradițional Biienii din Biia, Grupul tradițional din Crăciunelu de Jos, Grupul vocal tradițional Sâncelenii din Sâncel, Ansamblul folcloric ,,Banul Mihalcea” din Mihalț, Grupul tradițional din Sălciua, Grupul vocal tradițional Izvoarele din Blaj, Alina Pinca, Roxana Reche, Nicolae Plută, Floricica Moga, Dorina Narița, Ina Todoran, Alexandra Băcilă, Adina Popa, Maria Uțiu, Daria Costea, Leontina Farcaș și Grupul vocal tradițional ,,Muguri de Tezaur”).

Acompaniamentul muzical al întregului spectacol folcloric va fi asigurat de Orchestra Ansamblului Folcloric al Județului Alba dirijată cu măiestrie de Alexandru Pal.

Proiectele ,,Sărbătoarea Libertății în Anul Bicentenarului nașterii eroului Avram Iancu” și ,,Alba Etnografică” sunt organizate de Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Alba, și Primăria Municipiului Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax