Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 100.000 lei donaţi de credincioşii din Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei pentru sinistraţii din judeţul Galaţi

Publicat

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei a adunat, în urma colectei de bani din 6 octombrie, din toate parohiile ortodoxe de gradul I şi II din judeţele Alba şi Mureş, care formează Eparhia, suma de 100.000 de lei. Bani sunt destinaţi sinistraţilor din judeţul Galaţi.

Colecta s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, iar cei peste 100.000 de lei vor fi donaţi Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Sumele donate de credincioşii din Alba şi Mureş vor fi folosite pentru ajutorarea sinistraţilor din localităţile Cudalbi şi Pechea, unde peste 1000 de familii au fost afectate de inundaţiile din luna septembrie.

Părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, a transmis un mesaj de mulţumire tuturor celor care au donat în cadrul colectei: „Mulţumim tuturor preoţilor şi credincioşilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei care nu au rămas indiferenţi la necazul suferit de fraţii noştri din judeţul Galaţi şi au donat din puţinul lor pentru ajutorarea acestora”.

În luna septembrie 2013 inundaţiile au provocat pagube mari în judeţul Galaţi. În total, în urma calamităţilor au fost afectate 34 de localităţi, aproape 2.000 de locuinţe fiind avariate de furia apelor. Cele mai mari pagube au fost înregistrate în localitatea Cudalbi, unde circa 1.000 de case au fost inundate, dar şi în Pechea, unde 150 de case au fost afectate de furia apelor.

Roxana CAZACU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax