Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 65.000 lei, colectați de Poliția Rutieră într-o acțiune de verificare a legalității transportului de mărfuri

Publicat

pol

Amenzi în valoare de peste 14.000 de lei lei, două permise de conducere reţinute şi 10 certificate de înmatriculare au fost  retrase într-o singură zi de către poliţiştii Serviciului Rutier Alba. De asemenea au fost confiscate 2.500 pachete de ţigări şi 15 kg de ciuperci, bunuri în valoare de 50.105 lei şi au fost constatate două infracţiuni, una de sfidare a organelor judiciare şi una de evaziune fiscală.

Joi 8 august , între orele 09.00 – 13.00, 15.00 – 19.00, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, au organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune de verificare a legalităţii transportului rutier public de mărfuri.

În acţiune au fost angrenaţi 23 de poliţişti (de poliţie rutieră şi investigare a fraudelor) care au acţionat împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare Alba, Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier Alba şi Registrul Auto Român Alba.

Au fost aplicate un număr de 107 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14,980 lei, (1 – depăşire, 14 – neportul centurii de siguranţă, 11 – lipsă documente, 15 – viteză nelegală, 13, defecţiuni tehnice, 4 – lipsă ITP, 3 –  nerespectare timpilor de conducere şi odihnă, 1 – Legea 12 din 1990 privind comerţul, 45 – alte abateri).

Au fost reţinute două permise de conducere şi retrase 10 certificate de înmatriculare şi au fost confiscate 2.500 pachete de ţigări şi 15 kg de ciuperci, bunuri în valoare de 50.105 lei şi au fost constatate două infracţiuni, una de sfidare a organelor judiciare şi una de evaziune fiscală.

Un asemenea caz a fost identificat de către poliţişti la ora 1815, când aceştia au oprit în trafic, pe raza comunei Miraslău, un autoturism înmatriculat în judeţul Sibiu, condus de O.I., de 53 de ani, din Sibiu. În autoturism a mai fost identificat şi S.S.D., de 32 de ani, din Sibiu.

Cu ocazia controlului efectuat, în autoturism a fost găsită cantitatea de 50.000 ţigarete, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente de provenienţă.
Faţă de cei doi bărbaţi au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunilor de deţinere şi transport în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, marcate necorespunzător, cunoscând că provin din contrabandă. De asemenea a fost luată măsura confiscării întregii cantităţi de ţigări şi la la indisponibilizarea autoturismului.

Un alt caz s-a petrecut la ora 10.00 când poliţiştii Serviciului Rutier Alba, au oprit pentru control, pe D.N.7, un autoturism condus de S.S., un bărbat de 56 de ani, din Braşov, cu rezidenţă în Germania.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional, pe conducătorul auto, pentru nefolosirea luminilor de întâlnire şi lipsa stingătorului omologat.

Cu această ocazie, bărbatul i-a adresat cuvinte jignitoare ofiţerului de poliţie care i-a aplicat sancţiunea contravenţională, acuzând, în faţa reprezentanţilor mass media şi a martorilor prezenţi, că acesta i-ar fi pretins suma de 40 de euro.

Faţă de S.S. a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de sfidare a organelor judiciare. Cercetările sunt continuate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax