Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO-VIDEO Peste 100 de bicicliști au reconstituit drumul de la Galtiu la Alba Iulia, parcurs de fotograful Marii Uniri

Publicat

Peste 100 de bicicliști au pornit sâmbătă 15 septembrie, pe urmele fotografului Marii Uniri, Samoilă Mârza. Cu mic cu mare, pasionații sportului pe două roți  au parcurs cei 28 de kilometri de la Alba Iulia până la Galtiu, în onoarea singurului fotograf care a imortalizat momentele de la Marea Unire a românilor de la 1 decembrie 1918.

Membrii Rotary Alba Iulia au invitat invitat sâmbătă, 15 septembrie, toți pasionații de pedalat în aer liber într-o incursiune în istoria Marii Uniri.

Cei peste 100 de bicicliști au reconstituit  traseul parcurs pe două roți de fotograful Marii Uniri, Samoilă Mârza, de la Alba Iulia la Galtiu și retur.

Ajunși la Galtiu, bicicliștii s-au imortalizat lângă statuia celebrului fotograf, s-au hidatrat și au continuat traseul către Alba Iulia.

Evenimentul a început  la ora 10:00 în fața Catedralei Reîntregirii. De la startul cursei nu a lipsit nici primarul Mircea Hava, care i-a felicitat pe cei prezenți pentru promovarea unui stil de viață sănătos și pentru evenimentul organizat.

„Ne vom arăta astfel respectul după 100 de ani de la marele eveniment, pentru toate fotografiile făcute de acesta pe data de 1 decembrie 1918 la Alba Iulia.” au  transmis organizatorii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Sica

    duminică, 16.09.2018 at 10:14

    Dintre organizatori a stiut cineva ca personajul Samuila Marza, de la muzeu, are bicicleta de epoca? Pacat ca majoritatea actiunilor se organizeaza dezlanat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax