Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 100 de cântăreți bisericești din Alba au participat la un curs de perfecționare. Ce discipline au studiat

Publicat

Aproape 110 persoane au participat recent, la un curs organizat de Arhiepiscopia Alba Iuliei. Este vorba despre un curs de perfecționare pentru cântăreții bisericești. 

Reprezentații Bisericii au transmis că ”Arhiepiscopia Alba Iuliei a organizat în perioada martie-iunie, cursuri de asimilare pentru cântăreții bisericești care activează în parohiile din județele Alba și Mureș.

La aceste cursuri au participat 108 cântăreți bisericești. În cadrul acestor întruniri, desfășurate săptămânal, la Alba Iulia și la Târgu-Mureș, au fost aprofundate disciplinele Muzică bisericească, Tipic bisericesc și Catehism ortodox, sub coordonarea părinților profesori: pr. Nicolae Topîrcean, pr. Dragoș Șușman, arhid. Răzvan Brudiu, pr. Bogdan Avram, pr. Ioan Nistor și pr. Andrei Crișan.

Sâmbătă, 1 iulie 2023, la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia și la sediul Protopopiatului Ortodox Român Târgu-Mureș, au avut loc festivitățile de încheiere a cursurilor, în urma verificării cunoștințelor dobândite de către cursanți și a examenului final.

Cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop Irineu a adresat un cuvânt duhovnicesc cântăreților și le-a oferit îndrumări legate de activitatea lor desfășurată în biserică și parohia”, au precizat aceștia.

sursă foto: Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. facsimil

    duminică, 02.07.2023 at 23:04

    g r o t e s c.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax