Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 100 de cazuri în care salvamontiștii au fost solicitați, în ultima zi din 2017. Două apeluri din Alba

Publicat

Salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină, în ultimele 24 de ore, la peste 100 de cazuri, cele mai multe apeluri de urgenţă fiind pentru Predeal şi pentru municipiul Braşov. Și Salvamont Alba a fost solicitat să intervină în două cazuri

„Un final de an în forţă pentru salvamontişti – din nou peste 100 de acţiuni de salvare în ultimele 24 de ore”, spun reprezentanţii Salvamont România.

Prin Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit, în ultima zi din an, 83 de apeluri de urgenţă:

11 apeluri pentru Salvamont Predeal, trei apeluri pentru Salvamont Caraş-Severin – Băile Herculane, şapte apeluri pentru Salvamont Sinaia, două apeluri pentru Salvamont Uricani, 13 apeluri pentru Salvamont municipiul Braşov, opt apeluri pentru Salvamont Salvaspeo Gorj, şase apeluri pentru Salvamont Buşteni, două apeluri pentru Salvamont Harghita, patru apeluri pentru Salvamont Lupeni, trei apeluri pentru Salvamont Cavnic, patru apeluri pentru Salvamont Sibiu, două apeluri pentru Salvamont Alba, şase apeluri pentru Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa, şapte apeluri pentru Salvamont Prahova, patru apeluri pentru Salvamont Salvaspeo Bihor şi un un apel pentru judeţul Prahova, restul urgenţelor fiin anuntate direct echipelor Salvamont.

De asemenea s-au mai primit 45 de apeluri prin care se solicitau informaţii despre zona montană.

Duminică seară, salvamontiştii din trei judeţe – Prahova, Dâmboviţa şi Argeş – au intervenit, alături de jandarmii montani, pentru recuperarea a aproximativ 150 de turişti care au rămas blocaţi pe platoul Bucegi, în zona Babele, după ce telecabina a fost oprită din cauza vântului puternic.

În video sunt prezentate imagini de la antrenamentul câinelui salvator Yukana, antrenat special pentru intervenții și descoperirea victimelor la avalanșe.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax