Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 100 de divorțuri au loc zilnic în România. Numărul femeilor care au intentat divorţ este dublu faţă de cel al bărbaților

Publicat

Peste 100 de divorțuri au loc zilnic  în România. Un studiu făcut la nivel de țară arată că numărul femeilor în vârstă de până în 30 de ani care au divorțat a fost de 2,3 ori mai mare decât numărul bărbaților aparținând aceleiași grupe de vârstă.

„Până când moartea ne va despărți”, sintagma celebră ce este rostită de oameni în ziua nunții, care ar trebui să fie cea mai fericită, este echivalentă cu 15 ani, în cazul românilor, întrucât atât durează, în medie, o căsnicie, scrie hotnews.ro. Conform unui raport, în țara noastră, în fiecare an, 30.000 de cupluri decid să meargă pe drumuri separate.

Astfel, anual, în România, au loc 120 de divorțuri pe zi, ținând cont de faptul că pe an sunt 250 de zile lucrătoare. Sau 15 divorțuri pe oră sau unul la fiecare patru minute.

Statistica arată, de asemenea, că cele mai scurte mariaje ce se termină prin divorț sunt cele din București și din Ilfov, în timp ce la polul opus se situează Vasluiul. Aceeași cercetare arată că anul nouă de căsnicie este cel mai greu pentru români, întrucât atunci intervin cele mai multe divorțuri.

Numărul femeilor în vârstă de până la 30 ani care au divorţat a fost de 2,3 ori mai mare decât numărul bărbaţilor aparţinând aceleiaşi grupe de vârstă, mai arată studiul respectiv.

În plus, în medie, divorţul apare cu cea mai mare frecvenţă în rândul bărbaţilor şi femeilor din grupa de vârstă 35-39 ani (19,1% dintre divorţuri în cazul femeilor şi 19,8% în cazul bărbaţilor), urmată în cazul femeilor de grupa de vârstă 30-34 ani (18,5% dintre divorţuri) şi de grupa de vârstă 40-44 de ani în cazul bărbaţilor (19,2% dintre divorţuri).

Cea mai mare rată a divorţialităţii s-a înregistrat în judeţul Gorj (1,90 divorţuri la 1000 locuitori), în timp ce cea mai mică rată de divorţialitate s-a înregistrat în judeţul Vâlcea (0,52 divorţuri la 1000 locuitori).

sursă: romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate