Connect with us
Publicitate

SPORT

Peste 100 de jandarmi vor face ordine la meciurile de fotbal din weekend

Publicat

Peste 100 de jandarmi din Alba vor asigura, vineri şi sâmbătă, măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul întâlnirilor fotbalistice dintre  FC Unirea Alba Iulia – FC Şimleu Silvaniei şi Universitatea Cluj – CS Panduri Târgu Jiu.

Ambele partide se vor desfăşura pe Stadionul municipal “Cetate” din Alba Iulia, cu începere de la ora 14:00, iar, alături de jandarmi, în zonă vor fi prezenţi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, precum şi politişti comunitari, care vor executa misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice şi de fluidizare a circulaţiei rutiere.

Pentru prevenirea incidentelor, jandarmii recomandă celor care vor asista la cele două meciuri de fotbal să respecte indicaţiile oamenilor legii şi ale organizatorilor, să se conformeze recomandărilor făcute de către responsabilii de ordine şi siguranţă desemnaţi de cele două cluburi, să nu întreprindă acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a jocului sportiv şi să nu incite la asemenea acţiuni, să nu deţină arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente.

„Reamintim iubitorilor de fotbal că portul sau încercarea de a introduce în incinta arenei sportive a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte, fabricate sau confecţionate anume pentru tãiere, împungere ori lovire, precum şi a dispozitivelor pentru şocuri electrice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, iar faţă de învinuit sau inculpat se poate dispune măsura de siguranţă a interzicerii accesului la competiţiile ori jocurile sportive pe o perioadă de la un an la 3 ani. De asemenea, readucem în atenţie faptul că distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a scaunelor sau a altor elemente de mobilier din incinta arenei sportive constituie infracţiune şi se pedepseşte potrivit legii penale”, a precizat Ovidiu Cosmin Jurcoveţ, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax