Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 100 de șahiști din 6 țări vor fi prezenți la Alba Iulia, în cadrul Turneului Internațional de Șah al României

Publicat


sah

În perioada 28 octombrie – 3 noiembrie 2019 se va desfășura la Alba Iulia a patra ediție a Openului Internaţional de șah al României.

Turneul  va cuprinde pe lângă cele două secţiuni dedicate jucatorilor cu rating 2200+ şi pentru jucatori cu rating <2200, alte evenimente paralele: Memorialul Mihail Breaz pentru elevi (26 octombrie), Openul Judeţului Alba la blitz (27 octombrie)  şi Openul Municipiului Alba Iulia U1600 (1-3 noiembrie).

De la ediţia inaugurală din 2016, interesul pentru turneu a crescut consant, astfel că la ediţia din acest an, deşi mai sunt două luni până la startul competiţiei, s-au înscris deja peste 100 de participanţi din Armenia, Belarus, Moldova, Serbia, Ucraina şi România.

Lecturi şahiste pentru participanţi şi public în fiecare seară

 O noutate a ediţiei din acest an este organizarea de lecturi şahiste în fiecare seară a turneului, antrenori, mari maeştri şi maeştri internaţionali prezenţi la Alba Iulia urmând a oferi participanţilor, dar şi amatorilor din şah din Alba Iulia, lecţii deschise la finalul cărora vor dialoga cu publicul prezent.

Poate şi acest lucru, pe lângă valoarea ridicată a turneului, a atras la Alba Iulia în acest an un număr record de tineri jucători, până în present fiind înscrişi 26 de componenţi ai loturilor naţionale de juniori ai României

Marele maestru international Andrei Istrăţescu, favoritul principal al turneului

Câştigător al ediţiei din 2017 a turneului, marele maestru internaţional Andrei Istrăţescu, unul dintre cei mai buni jucători din istoria şahului românesc, va fi şi în acest an, pentru a patra oară consecutiv, prezent la startul openului albaiulian, pană în acest moment el fiind cotat favorit principal al turneului.

Alţi jucători redutabili încrişi în turneu sunt marii maeştri internaţionali Alexei Fedorov (Belarus), Eduard Andreev (Ucraina), Gevorg Harutjunyan (Armenia), Vadim Shishkin (Ucraina), Davit Petrosian (Armenia), dar şi maeştri internaţionali Mhnea Costachi, cel mai valoros şahist albaiulian din toate timpurile, Ihor Nester (Ucraina), învingătorul ediţiei din 2018, Artem Omelja (Ucraina), Lucian Filip, Adrian Petrişor, Nicolae-Costel Burnoiu sau Daniel Baratoşi (România).

Şahiştii albaiulieni printre favoriţi în turneul secundar

Şi la ediţia din acest an vor participa un număr mare de şahisti din judeţul Alba. În turneul principal, alături de maestrul internaţional Mihnea Costachi vor lua startul maeştri FIDE Adrian Sechereş, George Ileană şi Iustin Ciorgovean, cu toţii cotaţi printre cei mai valoroşi tineri jucători ai României.

În turneul secundar, din care primii trei jucători se califică la ediţia de anul viitor în secţiunea principală, mai mulţi jucători din judeţul Alba sunt cotaţi printre favoriţi.

Cele mai mari şanse pentru un loc pe podium le au Radu Cormoş, Dorin Şerdean, Ovidiu Crăciun, Ionel Miron şi Mihai Vâlceanu, dar surpriza poate veni şi de la juniorii Radu Ţâmpea şi Ilie Arion, aflaţi într-un permanent progres în ultimul an.

Se anunţă un nou regal şahist la Alba Iulia, oraş care tinde să devină destinaţia preferată pentru tot mai mulţi şahişti români şi nu numai.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Tânără de 20 de ani, ucisă în centrul Timișoarei. Suspectul, un bărbat din Lupeni, prins după trei ore

Publicat

Scene teribile în centrul Timișoarei. O tânără a fost ucisă în parcul din spatele Catedralei. Din informațiile disponibile până acum, se pare că tânăra s-a întâlnit cu fostul ei concubin, iar acesta a atacat-o din senin cu un cuțit. A lăsat-o pe tânăra de 20 de ani într-o baltă de sânge și s-a făcut nevăzut. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Barometrul de securitate energetică, prima ediție. Opiniile românilor despre schimbările climatice, OUG 114, rezervele de gaze

Publicat

Românii cred că schimbările climatice sunt reale, nu sunt de acord cu decizia guvernului de a adopta OUG 114 și vor să fie exploatate rezervele de gaz natural găsite în Marea Neagră. Sunt rezultate ale primei ediții a „Barometrului de securitate energetică” din România, realizată de INSCOP. Barometrul de securitate energetică este un instrument anual […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ANAF scoate la licitație mașini confiscate. Pe listă, Mercedes, Audi, Volkswagen, BMW, Nissan și Skoda

Publicat

masini

ANAF scoate la licitație mașini confiscate intrate în proprietatea statului în urma unor confiscări sau executări silite, cu preţuri accesibile pentru toată lumea. Vânzarea este directă sau prin licitație, așa cum procedează de obicei ANAF. Autoturismele sunt vândute de Administrația Județeană a Finanțelor Publice din mai multe județe din țară. AJFP Brașov Autoturism Chevrolet Aveo, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Profitul din criptomonede trebuie declarat la ANAF și va fi impozitat de la 1 ianuarie 2020. Ce prevede noul cod fiscal

Publicat

bitcoin

Conform noului Cod fiscal, veniturile obținute din criptomonede de către de către persoanele fizice se vor impozita, de la 1 ianuarie 2020. În anumite cazuri, se va plăti și contribuția la sănătate. Noul Cod fiscal prevede că persoanele care câștigă bani constant în criptomonede vor avea începând cu anul 2020 obligații fiscale și vor trebui […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate