Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 100 de șahiști din 6 țări vor fi prezenți la Alba Iulia, în cadrul Turneului Internațional de Șah al României

Publicat


sah

În perioada 28 octombrie – 3 noiembrie 2019 se va desfășura la Alba Iulia a patra ediție a Openului Internaţional de șah al României.

Turneul  va cuprinde pe lângă cele două secţiuni dedicate jucatorilor cu rating 2200+ şi pentru jucatori cu rating <2200, alte evenimente paralele: Memorialul Mihail Breaz pentru elevi (26 octombrie), Openul Judeţului Alba la blitz (27 octombrie)  şi Openul Municipiului Alba Iulia U1600 (1-3 noiembrie).

De la ediţia inaugurală din 2016, interesul pentru turneu a crescut consant, astfel că la ediţia din acest an, deşi mai sunt două luni până la startul competiţiei, s-au înscris deja peste 100 de participanţi din Armenia, Belarus, Moldova, Serbia, Ucraina şi România.

Lecturi şahiste pentru participanţi şi public în fiecare seară

 O noutate a ediţiei din acest an este organizarea de lecturi şahiste în fiecare seară a turneului, antrenori, mari maeştri şi maeştri internaţionali prezenţi la Alba Iulia urmând a oferi participanţilor, dar şi amatorilor din şah din Alba Iulia, lecţii deschise la finalul cărora vor dialoga cu publicul prezent.

Poate şi acest lucru, pe lângă valoarea ridicată a turneului, a atras la Alba Iulia în acest an un număr record de tineri jucători, până în present fiind înscrişi 26 de componenţi ai loturilor naţionale de juniori ai României

Marele maestru international Andrei Istrăţescu, favoritul principal al turneului

Câştigător al ediţiei din 2017 a turneului, marele maestru internaţional Andrei Istrăţescu, unul dintre cei mai buni jucători din istoria şahului românesc, va fi şi în acest an, pentru a patra oară consecutiv, prezent la startul openului albaiulian, pană în acest moment el fiind cotat favorit principal al turneului.

Alţi jucători redutabili încrişi în turneu sunt marii maeştri internaţionali Alexei Fedorov (Belarus), Eduard Andreev (Ucraina), Gevorg Harutjunyan (Armenia), Vadim Shishkin (Ucraina), Davit Petrosian (Armenia), dar şi maeştri internaţionali Mhnea Costachi, cel mai valoros şahist albaiulian din toate timpurile, Ihor Nester (Ucraina), învingătorul ediţiei din 2018, Artem Omelja (Ucraina), Lucian Filip, Adrian Petrişor, Nicolae-Costel Burnoiu sau Daniel Baratoşi (România).

Şahiştii albaiulieni printre favoriţi în turneul secundar

Şi la ediţia din acest an vor participa un număr mare de şahisti din judeţul Alba. În turneul principal, alături de maestrul internaţional Mihnea Costachi vor lua startul maeştri FIDE Adrian Sechereş, George Ileană şi Iustin Ciorgovean, cu toţii cotaţi printre cei mai valoroşi tineri jucători ai României.

În turneul secundar, din care primii trei jucători se califică la ediţia de anul viitor în secţiunea principală, mai mulţi jucători din judeţul Alba sunt cotaţi printre favoriţi.

Cele mai mari şanse pentru un loc pe podium le au Radu Cormoş, Dorin Şerdean, Ovidiu Crăciun, Ionel Miron şi Mihai Vâlceanu, dar surpriza poate veni şi de la juniorii Radu Ţâmpea şi Ilie Arion, aflaţi într-un permanent progres în ultimul an.

Se anunţă un nou regal şahist la Alba Iulia, oraş care tinde să devină destinaţia preferată pentru tot mai mulţi şahişti români şi nu numai.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Alba Iulia, găsit cu răni grave pe stradă, a murit la spital. Ar fi căzut de la înălțime

Publicat

criminalisti-politia-nu-treceti

Un tânăr de 26 de ani și-a pierdut viața după ce ar fi căzut de la înălțime. Acesta fusese găsit pe trotuar, pe strada Vasile Goldiș din Alba Iulia, cu răni grave la picioare și cap. A murit la spital. Poliția a fost sesizată despre incident miercuri dimineața, iar inițial a fost investigată varianta unui […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Florin Roman intră în competiția internă din PNL, pentru candidatura la Primăria Alba Iulia

Publicat

Deputatul Florin Roman își va anunta luni intrarea în cursa pentru Primăria Alba Iulia, deocamdată doar în competiția internă a PNL, potrivit unor surse politice. Surse din interiorul PNL dau ca sigur anunțul ce va fi făcut luni de deputatul Florin Roman, prin care își va face publică intrarea în competiția internă pentru desemnarea candidatului […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

PARCĂRI cu PLATĂ la Alba Iulia: Ce surprize îi așteaptă pe șoferi de Mărțișor și cum se poate face abonament

Publicat

Șoferii care-și lasă mașinile la Alba Iulia, pe locuri marcate prin indicatoare de ”parcări cu plată”, care deja au fost montate în oraș ar putea avea mici surprize de Mărțișor. Potrivit reprezentanților Primăriei, cel mai probabil de la 1 Martie aceștia vor primi flyere în care sunt atenționați că staționează cu mașinile pe locuri cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Alte două persoane vor fi aduse în CARANTINĂ la Secția de Boli Infecțioase din Alba. Au sunat la 112

Publicat

Încă două persoane vor fi aduse în condiții speciale de izolare la Secția de Boli Infecțioase din Alba, după ce au sunat la 112, sâmbătă dimineața, acuzând febră, dureri în gât și dificultăți de respirație, potrivit DSP Alba. Este vorba despre două persoane – bărbat și femeie – aflate în autoizolare la domiciliu, care au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate