Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 100 de şoferi AMENDAŢI pentru viteză şi cinci permise de conducere reținute de polițiștii din Alba, într-o singură zi

Publicat

politie

actiune politie autostrada Polițiștii rutieri din județul Alba au aplicat, într-o singură zi, aproape 200 de amenzi în valoare de peste 40.000 de lei, au reținut mai multe permise de conducere și certificate de înmatriculare.

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică au continuat și joi acţiunile de prevenire a accidentelor rutiere, precum şi cele de combatere a încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au constatat 195 de abateri contravenţionale ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 40.950 lei.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 5 permise de conducere, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare şi a fost constatată o infracţiune la regimul rutier.

Dintre amenzi, 108 au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 25 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, una pentru depăşire neregulamentară, iar 61 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

La ora 19.17, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia, în timp ce acţionau cu poliţiştii din Ighiu pe DN 74, pe raza localităţii Şard, l-au depistat pe un tânăr de 28 de ani, din Şard, care circula cu viteză excesivă. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul avea permisul de conducere suspendat. Pe numele său a fost întocmit dosar penal.

Recomandări preventive, adresate conducătorilor auto:

– adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

– nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

– respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

– circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

– folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

– respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax