Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 100 de şoferi din Alba Iulia au fost sancţionaţi pentru că au parcat neregulamentar. Amenzi în valoare de 10.000 de lei aplicate de poliţişti

Publicat

Peste 100 de șoferi din Alba Iulia care au parcat sau staționat neregulamentar au fost sancționați de polițiști în urma unei acțiuni derulate în perioada 13-20 ianuarie. Valoarea amenzilor aplicate este de peste 10.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, începând cu data de 13 ianuarie, o atenție deosebită a fost acordată combaterii încălcării prevederilor legale referitoare la oprire şi staţionare, fiind vizate mai multe zone din municipiul Alba Iulia unde, în mod frecvent, se constată încălcarea acestor reguli rutiere.

În perioada 13-20 ianuarie, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au constatat un număr de 113 abateri contravenţionale de la normele rutiere privind oprirea şi staţionarea, pe care le-au sancţionat cu amenzi în valoare de peste 10.400 lei.

Aceste acţiuni ale poliţiştilor rutieri din Alba Iulia vor continua şi în perioada următoare şi vor viza întreg municipiul.

„Reamintim conducătorilor auto că potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, oprirea cu încălcarea prevederilor legale, reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2 şi 3 puncte amendă (170 – 255 lei) în vreme ce staţionarea cu încălcarea prevederilor legale se sancţionează cu amendă cuprinsă între 4 şi 5 puncte amendă (340 – 425 lei).

În ambele situaţii sunt aplicate puncte de penalizare (2 pentru oprire şi 3 pentru staţionare)”, au transmis polițiștii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. gheorghe

    marți, 21.01.2014 at 12:44

    A fost dezastru in cetate in zona universitatii, e perioada sesiunii. Problema e ca nu sunt locuri de parcare si efectiv n-aveai unde lasa masina. Au reabilitat cetatea si tot dar nu s-au gandit sa ofere si ceva parcari?Gunoaie de oameni.. Unde drac sa-ti lasi masina? Infrastructura nema, ce-a facut hava? A zugravit ceva linii pe carosabil si a zis „asta-i parcare PLATITA”

  2. dorinteodor

    marți, 21.01.2014 at 18:53

    cred ca ar trebui data o lege dupa care sa nu poti fi amendat decit daca politistul iti poate indica un loc legal de parcare in zona in care ai treaba. altfel ajungem sa respectam legea cu scopul de a respecta legea….de obicei legile se dau cu alt scop….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax