Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Peste 100 de studenți la drept, de la UAB au mers în vizită la Curtea de Apel Alba Iulia: Au probat robele de judecători

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia, instanța superioară care deservește județele Alba, Sibiu și Hunedoara, și-a deschis marți, 25 octombrie ușile pentru peste 100 de studenți la drept, ai facultății de Drept din cadrul Universității ”1 Decembrie 1918”. 

Aceștia au vizitat sălile de judecată, au stat de vorbă cu mai mulți reprezentanți ai instanței superioare și chiar au avut ocazia să stea pe scaunul de judecător și să probeze robele de magistrat. 

”Azi, 25 octombrie, Curtea de Apel Alba Iulia a avut porțile larg deschise pentru studenții Facultății de Drept din cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, care au fost invitați să viziteze birourile judecătorilor şi grefierilor, registratura, arhiva, sălile de judecată şi celelalte compartimente ale instanţei, pentru a-şi face o imagine cât mai completă despre activitatea Curţii de Apel Alba Iulia.

Celor peste 100 de tineri prezenţi li s-au oferit informații detaliate cu privire la profesiile specifice justiţiei, dar și răspunsuri la întrebări referitoare la sistemul judiciar sau la alte aspecte considerate interesante.

În sala de judecată studenții au avut ocazia inclusiv să probeze roba și scaunul de judecător sau de grefier, iar interesul deosebit arătat ne face să fim optimiști că viitorul acestor profesii este asigurat!

Această acţiune a fost organizată cu ocazia „Zilei europene a justiţiei” ce se sărbătoreşte în fiecare an în 25 octombrie în întreaga Europă, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, eveniment prin care justiţia este adusă în atenţia publicului european”, au transmis reprezentanții Curții de Apel Alba Iulia, pe Facebook.

sursă foto: Curtea de Apel Alba Iulia, Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax