Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 100 de tineri s-au înscris la Universitatea „1 Decembrie” până acum. Majoritatea au optat pentru Facultatea de Ştiinţe

Publicat

Universitatea “1 Decembrie 1918 “ din Alba Iulia și-a deschis porțile pentru toți tinerii care vor să urmeze un profil în această unitate de învăţământ superior. Tinerii care au trecut cu bine examenul de bacalaureat s-au prezentat cu dosarul la comisiile de înscriere, atât luni, cât şi astăzi, intr-un număr mai mare. Până acum s-au înscris  aproximativ 100 de candidaţi, majoritatea optând pentru Facultatea de Ştiinţe.

Facultatea de Ştiinţe cuprinde catedrele de: Finanţe – Contabilitate, Management – Marketing, Matematică – Informatică şi Topografie.

La majoritatea facultăților, admiterea se face pe baza dosarului, iar tinerii au posibilitatea să treacă pe fișa de înscriere mai multe opțiuni, în ordinea preferinţelor. Pentru admiterea din acest an, Ministerul Educației a repartizat universității albaiuliene peste 1.500 de locuri, dintre care 566 subvenționate, 741  de locuri cu taxă și alte 275 pentru cei care optează pentru învățământul la distanță.  Tinerii din Moldova au la dispoziţie 6 locuri, iar pentru rromi sunt 7.

În ceea ce privește taxele de studiu, valoarea acestora este după cum urmează:

– Facultatea de Istorie și Filologie – 2.000 de lei la toate specializările

– Facultatea de Ştiințe – între 1.900  și 2.400 de lei, în funcție de specializare

– Facultatea de Drept și Științe Sociale – între 1.900 și 2.400 de lei

– Facultatea de Teologie Ortodoxă – 2.000 de lei

Înscrierile au început de luni, 11 iulie și se vor încheia pe data de 21 iulie. În data de 25 iulie vor fi afisate rezultatele admiterii, iar în perioada 25 iulie-30 iulie  se va face înmatricularea candidaţilor admişi pe locurile subvenţionate şi cu taxă. Administraţia universităţii a eliminat taxa de înmatriculare, de 50 de lei, care nu se mai plăteşte.

Candidaţii admişi pe locurile cu taxă se pot înmatricula şi în perioada 1 august – 19 august.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate