Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Peste 1000 de elevi din județul Alba, înscriși la ore remediale. Acestea sunt organizate în 36 de unități de învățământ

Publicat

sediul ISJ Alba

Peste 1000 de elevi din județul Alba sunt înscriși pentru ore remediale, organizate în unități de învățământ pentru recuperarea materiei din perioada în care era doar școală online.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Alba, din 8 martie, erau înscriși 1042 de elevi din ciclurile primar și gimnazial, pentru ore remediale în 36 unități de învățământ.

Vezi și EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: Modele de subiecte pentru examen, clasa a VIII-a. Testele din setul al treilea, publicate de minister

De asemenea, sunt implicate în organizarea și derularea acestor ore circa 180 de cadre didactice din județ.

Reamintim că, potrivit modificărilor de regulament, orele remediale sunt organizate de școli, cu program stabilit de profesori. Pentru aceste ore, profesorii sunt remunerați cu suma de 100 lei brut/oră inclusiv contribuțiile angajatorului.

Condiția pentru organizarea acestora este să fie în medie 12 elevi într-o grupă.

Programul național pilot de tip „Școala după școală“ (ore remediale – n.r.) se organizează pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusiv.

„Inspectoratele școlare sunt informate cu privire la numărul de elevi eligibili și a grupelor constituite la nivelul unităților de învățământ care fac parte din lista celor care au optat pentru organizarea activităților remediale în cadrul Programului pilot de tip „Școala după școală”. Sunt considerate, din oficiu, unități organizatoare, unitățile de învățământ în care se poate organiza cel puțin o grupă de elevi, în înțelesul prezentului ordin, fără a necesita aprobarea inspectoratului școlar”, prevede Ordinul nr. 3.460/6 martie 2021.

Potrivit ministerului, sunt organizate în medie 20 de ore de activități remediale/lună/elev, cu prezență fizică în clasă.

Părinţii sau reprezentanţii legali ai elevilor pot depune solicitările de cuprindere a acestor elevi în program, în mod continuu, până la data de 25 ale fiecărei luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax