Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 1000 de susținători din județul Alba participă la LANSAREA CANDIDATURII lui Klaus Iohannis, la București

Publicat

10380981_727595680662094_1953320218313057656_n Zeci de mii de susținători s-au prezentat, sâmbătă, 27 septembrie, la București. pentru lansarea oficială în cursa pentru președinția României a candidatului Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis.  Din județul Alba au plecat spre București peste 1000 de persoane- membrii PDL, PNL și simpatizanți, aproape de două ori mai mulți decât grupul din Alba care s-a deplasat la București pentru lansarea candidatului Alianței PSD+PC+UNPR, Victor Ponta.  Locul ales pentru acest eveniment este Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului.

Cei câțiva zeci de mii de susţinători din toată ţara, au fost transportați în Bucureşti cu 600 de autocare. Mitingul a început la ora 11 şi va dura o ora şi jumătate, timp în care, în zonă, s-au făcut restricţii de circulaţie.

Sloganul de campanie al candidatului Klaus Iohannis este ”Lege, nu hoție. Fapte, nu vorbărie”

Mitingul ACL pentru lansarea candidaturii la Preşedinţie a lui Klaus Iohannis a început, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, la ora 11,00, cu o precizie nemțească, cu intonarea imnului naţional, participanţii la eveniment purtând pancarte cu mesaje de susţinere a candidatului Alianţei, steguri tricolore şi ale formaţiunii politice.

UPDATE 2: Iohannis a spus că viziunea sa este „România lucrului bine făcut”, intrând în competiţie cu gândul „să facem din România o ţară care ştie ce vrea şi care poate ceea ce vrea” şi că îşi provoacă contracandidaţii la o dezbatere serioasă.

„Mărturisesc, nu e uşor, e un moment special pentru mine. Nu m-am gândit că voi fi aici, nici în urmă cu 30 de ani, când am început să predau ca profesor, nici în urmă cu 14 ani, când am devenit primar. Nu m-am gândit că eu, un profesor de liceu, cu nume de neamţ, dintr-un oraş din centrul ţării, voi fi astăzi în faţa a zeci de mii de oameni entuziaşti, vorbind în numele a milioane de susţinători, cu o viziune pentru România. Democraţia şi libertatea au făcut acest lucru posibil. Dar mai ales voi, cetăţenii acestei ţări, cu generozitatea voastră, cu deschiderea voastră, voi aţi făcut acest lucru posibil. Este o onoare şi o mare responsabilitate. Pornesc în această bătălie pentru Preşedinţia României cu încredere şi convingere”, aafirmat Iohannis în faţa susţinătorilor prezenţi la mitingul ACL din Piaţa Victoriei.

El a mai spus că este „un om al faptelor, nu al vorbelor goale”, „un om al promisiunilor onorate, nu al scandalului şi spectacolului”, „un om care construieşte, nu care distruge”.

„Viziunea mea, ca preşedinte al României, poate fi spusă simplu, dar cuprinzător: România lucrului bine făcut! (…) Eu vă spun cu toată convingerea: în România se poate! Am intrat în competiţia prezidenţială cu acest gând: să facem din România o ţară care ştie ce vrea şi care poate ceea ce vrea! O Românie a lucrului bine făcut!”, a continuat Iohannis.

El s-a referit în acest sens la „o ţară care merge înainte pe drumul ei european şi euroatlantic”, „care îşi pune banii să producă dezvoltare economică, locuri de muncă bine plătite, şi nu îi pierde în câteva buzunare de partid”, „care încurajează iniţiativa, şi nu o sufocă prin taxe şi impozite fără noimă”, „care găseşte soluţii durabile la sistemul de pensii, nu una care se împrumută an de an pentru a le plăti”, „care investeşte în oameni, în educaţia lor, care îşi ţine acasă specialiştii din economie, din cercetare, din sănătate, preţuindu-le pregătirea şi munca”, „o ţară în care oamenii nu mor cu zile pentru că sistemul de sănătate e bolnav”, „o ţară care nu îşi vinde resursele pe bani mărunţi”, „o ţară în care progresul naţiunii şi al fiecărei familii este măsurabil de la an la an, în care speranţa de viaţă creşte şi oamenii spun cu drag acasă”.

Iohannis a mai spus că îi provoacă pe contracandidaţii săi la o dezbatere „serioasă”.

Blaga: Iohannis va finaliza procesul de occidentalizare a României

„De fiecare dată când îţi propui un mare proiect, primul pas pe care îl faci este să-ţi convingi propria familie despre importanţa proiectului, despre seriozitatea lui, despre forţa lui. Prezenţa dumneavoastră astăzi, aici, din toate judeţele, zeci de mii de oameni arată că marea familie a ACL crede în proiectul Klaus Iohannis preşedintele României. Proiectul nostru este despre România, cum vrem să arate România fără minciună, fără jumătăţi de măsură”, a declarat Vasile Blaga, în faţa simpatizaţilor ACL reuniţi în Piaţa Victoriei.

Blaga a mai spus că „România are nevoie de un preşedinte care să convingă prin fapte, nu prin vorbe goale”. „România are nevoie de un preşedinte care să scoată politica şi modul de exprimare public al politicienilor din România din mocirlă. De aceea, ACL vă propune pentru Preşedinţia României candidatul etalon al lucrului bine făcut: Klaus Iohannis, primarul Sibiului”, a continuat el.

„Iohannis a creat la Sibiu zeci de mii de locuri de muncă, iar şomajul a dispărut, mincinosul Victor Ponta a promis un milion de locuri de muncă. Unde sunt? Numai în acest an a distrus 100.000 de locuri de muncă. Iohannis a adus la Sibiu investitori români şi străini. De Ponta investitorii fug ca dracu de tămâie. Şi în fiecare zi sute de firme româneşti dau faliment. Klaus Iohannis a făcut cinste României cu proiectul ‘Sibiu, capitală culturală europeană’. În fiecare zi Victor Ponta ne face de râs în faţa liderilor europeni”, a mai susţinut Blaga

Preşedintele liberal-democrat le-a promis susţinătorilor că Iohannis va face de la Cotroceni pentru români „ce-a făcut pentru sibieni din Primăria Sibiului”.

„Klaus Iohannis va finaliza procesul de occicdentalizare a României”, a mai spus Blaga.

El a mai spus că ACL are un candidat de care românii au nevoie, iar prin victoria lui Iohannis „va cădea tot eşafodajul ăsta de corupţie şi de minciună care este în spatele lui Ponta”.

În opinia sa, campania electorală va fi „cea mai importantă bătălie de după ’90”.

„Va fi dusă în fiecare judeţ, în fiecare oraş, în fiecare comună, pe fiecare stradă (…). Soluţia împotriva lui Ponta şi a PSD sunt acele”, a spus în încheiere Vasile Blaga.

UPDATE: În deschiderea mitingului ACL de lansare a lui Klaus Iohannis, secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz a declarat:   „La nivelul conducerii PPE am urmărit cu stupoare ce a făcut guvernul premierului Ponta din România prin ordonanţele sale de urgenţă care eludează statul de drept (….). Am asistat sideraţi la declaraţiile halucinante ale premierului Ponta, actualmente candidat la Preşedinţie, ce compară mandatul actualului preşedinte cu atrocităţile naziste. O astfel de exprimare absurdă rar găseşti la vreun lider european, iar noi în Europa nu tolerăm astfel de abordări politicianiste”

Liderul PPE a făcut mai multe referiri la premierul Victor Ponta, susţinând între altele că acesta „aruncă cu pomeni electorale în dauna investiţiilor”.

El a criticat lansarea pe stadion „în stil comunist” a lui Ponta şi a susţinut că acesta „nu poate şi nu trebuie să devină preşedinte al României”.

Lopez Isturiz le-a spus celor din Piaţa Victoriei că Iohannis este „cea mai puternică armă pe care o aveţi la îndemână împotriva guvernului de stânga”. „Cu Iohannis, România va rămâne în Europa, nu va vira în Eurasia”, a spus secretarul general al PPE.

Totodată, acesta a menţionat că România va merge înainte şi „nu se va întoarce spre trecut” dacă Iohannis devine preşedinte.

El i-a asigurat pe cei de la ACL de sprijinul PPE „în această bătălie politică de care depinde viitorul României şi, de ce nu, viitorul Europei”.

Secretarul general al PPE şi-a încheiat discursul în limba română: „Viitorul ne aparţine, viitorul aparţine lui Iohannis. Îi doresc mult succes”.

Mitingul ACL organizat în faţa Guvernului a început chiar la ora 11.00, aşa cum era programat, „gazdă” a evenimentului fiind cântăreţul Aurelian Temişan.

Temişan a încercat să-i anime pe simpatizanţii celor două partide veniţi unii de ore bune în Piaţa Victoriei, el trecând în revistă filialele locale şi întrebându-i pe participanţi dacă sunt „energici” şi pregătiţi de lansarea candidatului lor la prezidenţiale.

Acesta i-a introdus apoi pe scenă pe liderii PDL şi PNL, Vasile Blaga şi Klaus Iohannis, „împreună în marea luptă”.

Potrivit organizatorilor, sunt aşteptate la miting aproximativ 50.000 de persoane din toate filialele PNL şi PDL din ţară.

Liderii ACL au convenit ca evenimentul de lansare a candidaturii lui Iohannis la prezidenţiale să aibă loc în Piaţa Victoriei, în încercarea de a marca ideea confruntării dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

Manifestarea este programată să dureze aproximativ o oră şi jumătate.

Organizatorii precizau că lansarea va fi ”un eveniment clasic de campanie”, în care Klaus Iohannis va vorbi la finalul evenimentului. Înaintea candidatului ACL, va susţine un discurs preşedintele PDL, Vasile Blaga, şeful de campanie al lui Iohannis.

La miting sunt programaţi să mai vorbească primarul Aradului, Gheorghe Falcă (PDL), secretarul general al PNL, Marian Petrache, prim-vicepreşedintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu şi purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu.

Vineri, Parchetul General a închis dosarul în care Klaus Iohannis era acuzat de conflict de interese, după ce, în calitate de primarul al Sibiului a semnat un contract cu o tipografie a Forumului Democrat al Germanilor, formaţiune pe care tot el o conducea. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată.

Pe 30 septembrie este termen la Curtea Supremă într-un alt dosar, în care ANI cere declararea stării de incompatibilitate pentru Klaus Iohannis, după ce a deţinut simultan funcţia de primar al Sibiului şi pe cea de reprezentant al municipalităţii în adunările generale a două societăţi.

surse:  facebook.com, mediafax.ro

7082_727597470661915_5856744017432684894_n 10268578_727592357329093_3071047165226737391_n 10369868_727592457329083_992418707917451179_n 10380981_727595680662094_1953320218313057656_n 10580233_727592370662425_8046228419360952342_n

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax