Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Peste 1000 de tineri din Regiunea Centru au alergat la Crosul Europei, ediția a IX-a. Câștigătorii

Publicat

Peste 1000 de elevi și cadre didactice din 12 școli, alături de alți cetățeni din Regiunea Centru, au alergat la ediția a IX-a a Crosului Europei. Au preluat mesajul transmis din partea Uniunii Europene, de a se implica în acțiuni de protejare a mediului înconjurător.

Mini-crosurile realizate în școli, alături de cel desfășurat individual, cu înscriere online au fost organizate de Europe Direct Regiunea Centru și ADR Centru.

S-au desfășurat pe parcursul lunilor octombrie și noiembrie 2023. Cei ce s-au înscris individual au avut posibilitatea să transmită rezultatele până la sfârșitul lunii noiembrie.

Toți participanții care au alergat sub sigla ”SuperEROU” au fost informați de contextul acestei activități, respectiv despre prioritatea Comisiei Europene privind Pactul Verde European. Au primit detalii despre soluțiile de reducere a poluării, prin încurajarea activităților sportive.

Competiții cu sprijinul profesorilor și primăriilor

Europe Direct Regiunea Centru, alături de structura gazdă ADR Centru, au pregătit pentru toți participanții materiale informative, kituri de înscriere, precum și premii pentru cei ce au înregistrat cel mai bun timp de alergare.

Cu sprijinul cadrelor didactice, dar și al primăriilor în multe cazuri, elevii au alergat pe terenurile de sport ale localităților, în curtea școlilor sau pe străzile din localități, dând dovadă de mult entuziasm și determinare pentru a câștiga premiile puse în joc.

Echipa Europe Direct Regiunea Centru și ADR Centru a ajuns pe rând la școli din Codlea, Ghimbav, Ocna Mureș, Aiud, Întorsura Buzăului, Sfântu Gheorghe, Cristuru Secuiesc, Vlăhița, Sânpaul, Ibănești, Cisnădie și Miercurea Sibiului. Copiii au alergat cel puțin un kilometru. Câștigătorilor le-au fost acordate 78 de premii, pentru fete și băieți.

Mini-crosuri cu caracter educativ

Ca de fiecare dată la ultimele 3 ediții realizate în mod similar, cele 12 activități sportive din orașele menționate au fost foarte bine percepute de către participanți. Au solicitat ca și în anii următori se fie implicați atât în aceste activități, cât și în altele similare.

”Apreciem faptul că tot mai mulți tineri participă la acest tip de evenimente. Pe unii i-a contactat echipa Europe Direct, dar mai mulți ne-au solicitat să desfășurăm aceste activități și la ei. Bucuria de pe fețele tinerilor, atât pe parcursul alergării, cât și în momentul în care și-au primit kiturile de alergare ne motivează să continuăm această activitate.

Au fost înscriși peste 1000 de participanți, dar mesajul acestei acțiuni a ajuns de fapt la mai mult de 3000 de cetățeni: colegii de școală și familiile lor. Au contribuit astfel la transmiterea informațiilor despre prioritățile europene.

Acestea reprezintă principalele motive pentru care implicăm echipa noastră în organizarea acestor mini-crosuri, știind că formatul dinamic, timpul și modalitatea de transmitere a mesajului sunt adaptate tinerilor. Pe lângă materialele primite, rămân și cu informațiile practice despre protecția mediului.

În plus, valorizând sănătatea fiecăruia, starea de bine a participanților, dar și pentru a avea în viitor un mediu înconjurător mai bun, acești tineri vor rămâne mereu apropiați activităților Europe Direct,”, a precizat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Câștigătorii înscriși online

Câștigătorii înscriși online la Crosul Europei desfășurat individual în toate județele regiuni și care au transmis rezultatele obținute în urma alergării sunt:

  • Bogdan-Sorin Cristea – cea mai lungă rută (19,05km) efectuată în cel mai bun timp, (1h 50m), deja un fidel alergător la evenimentele organizate
  • Au urmat în clasament Mihai Macarie, Demény Anett, Puskás Beatrix, Gergely Linda.

Conform Regulamentului, în termen de maxim o lună de zile de la desemnarea câștigătorilor, participanții la crosul cu înscriere on-line își vor primi kitul de alergare, precum și premiile.

Acestea se vor ridica de la sediile birourilor regionale din Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, sau de la sediul ADR Centru din Alba Iulia (Decebal, 12), pentru cei din județul Alba. Adresele birourilor regionale se pot consulta AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax