Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 120 de copii au participat la Școala de Vară organizată de Parohia Cuvioasa Paraschiva din Alba Iulia

Publicat

În data de 15 august s-a încheiat a VII-a ediție a Școlii de Vară, organizată de Parohia Cuvioasa Paraschiva din Alba Iulia.

După o pauză de doi ani, cauzată de pandemia Covid, cel mai amplu program de tineret al parohiei a fost reactivat, cu scopul nobil de crea o legătură de suflet între copii și parohie și, totodată, de a le oferi celor mici o experiență inedită, în cadrul vacanței mari, de creștere spirituală, de dezvoltare personală și de divertisment.

La școala de vară au participat în perioada 7 – 15 august 2023 un total de 124 copii și tineri, împărțiți în patru categorii de vârstă, a transmis Ana Croitoru, din partea organizatorilor.

Ei au fost invitați să se implice în diverse ateliere, gândite în funcție de vârsta participanților, care au stimulat, pe rând, dar și deodată, creativitatea, cunoașterea și competiția.

”Programul fiecărei zile a început cu o rugăciune, urmată de un cuvânt de suflet al părintelui Florin Croitoru, coordonatorul Școlii de Vară, și de repetiţii pentru concertul de pricesne închinat Maicii Domnului din data de 15 august.

În continuare, copiii au avut ocazia de a participa la diferite ateliere de creație în tehnicile Origami și Quilling și au pus în aplicare idei interesante legate de design-ul interior.

De asemenea, participanții au asimilat noțiuni legate de încredere, strategie și competiție prin diferite jocuri în aer liber și discuții interesante.

Deși în majoritatea timpului copiii au fost împărțiți după criteriul vârstei, organizatorii le-au oferit posibilitatea de a participa, în formații diferite, la ateliere de desen, de îndemânare și de pictură icoane pe sticlă, sub coordonarea doamnei muzeograf Elena Daniela Cucui, la un curs de prim-ajutor oferit de Crucea Roșie, Filiala Alba, și la o reprezentație de dresaj canin, cu sprijinul Poliției Municipale Alba Iulia.

Nu în ultimul rând, copiii au participat la un concurs de talente, la sesiuni de tir cu arcul și la numeroase activități sportive, organizate în aer liber și în sala de sport a Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa”.

Școala de Vară s-a încheiat cu participarea copiilor la Liturghia Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului din data de 15 august, unde au cântat pricesne și s-au împărtășit.

După Sfânta Liturghie, copiii au luat parte la o agapă tinerească, ce a încununat această frumoasă perioadă petrecută împreună.

Programul Școala de Vară, organizat de Parohia Cuvioasa Paraschiva din Alba Iulia, reprezintă o oportunitate de a combina distracția cu învățarea activă și creșterea spirituală cu dezvoltarea personală.

Prin oferirea unor programe diversificate și inovatoare, copiii sunt încurajați să-și exploreze punctele forte, să se cunoască și să se interiorizeze, să experimenteze domenii noi, să dezvolte abilități esențiale de comunicare și de colaborare și să își depășească limitele personale.

Efectele participării la un astfel de program se regăsesc în impactul semnificativ asupra creșterii și dezvoltării lor pe termen lung, dar și în consolidarea legăturii dintre Biserică, Familie și Școală” au transmis reprezentanții parohiei, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax