Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 130 de autovehicule de transport persoane, verificate de poliţiştii din Alba. Amenzi de aproape 10.000 de lei

Publicat

actiune politiaPeste 130 de autovehicule destinate transportului public de persoane au fost verificate pe drumurile din judeţul Alba, în ultimele două zile. Poliţiştii au dat 34 de amenzi, în valoare totală de aproape 10.000 de lei. Două dintre acestea au fost pentru nerespectarea normelor legale specifice transportului public de persoane.

În perioada 5 – 6 septembrie, poliţiştii din cadrul structurilor de poliție rutieră din judeţul Alba au desfăşurat, pe raza judeţului, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele de transport persoane.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost oprite şi verificate 136 de autovehicule de transport persoane şi au fost constatate 34 de abateri contravenţionale de la normele legale privind transportul public de persoane şi circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 9.250 lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va continua acţiunile pentru creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, urmărindu-se combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cum ar fi excesului de viteză, consumul de alcool, depăşirile neregulamentare şi indisciplina pietonilor.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare!

Evitaţi efectuarea depăşirilor în condiţiile unui trafic rutier aglomerat!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Şoferii depistați, în urma testării cu aparatul etilotest, cu rezultate între 0,11-0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, sunt sancționați contravențional și le sunt reținute permisele de conducere pentru 90 de zile, iar la rezultate de peste 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat(inclusiv), se întocmește dosar penal.

Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax