Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 130 de rampe subterane pentru deșeuri vor fi amplasate în Alba Iulia. Contract de 2 milioane de euro

Publicat

La Alba Iulia, în următorii doi ani,  se vor construi 134 de rampe subterane pentru preluarea selectiva a deșeurilor, anunță Primăria. Administrația locală va semna contractul, în valoare de aproximativ 10 milioane lei cu TVA (circa 2 milioane euro), cu o firmă din Ilfov.

Primăria Alba Iulia va semna, în 1 august, contractul de execuție pentru 134 de echipamente pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Acestea vor fi amplasate subteran, în mai multe puncte din oraș.

Potrivit reprezentanților administrației locale, procedura de achiziție a fost finalizată încă din luna aprilie, dar rezultatul evaluării ofertelor de către comisie a fost contestat, justiția fiind forul care a avut ultimul cuvânt de spus.

Lucrările au fost atribuite companiei BT BEST TOOLS SRL, comuna Corbeanca, jud. Ilfov, la o valoare totală de 9.035.080, 91 lei fără TVA, inclusiv proiectare și asistență tehnică.
”Actualul sistem de colectare, la suprafață, a deșeurilor însumează peste 600 de recipiente, doar în zona asociațiilor de proprietari, la blocuri. Dincolo de legislatia actuala, profund intransigentă, care ne obligă din acest an să colectam selectiv, dezavantajele sunt multe și evidente. Indiferent de gradul de umplere, care de multe ori nu depășește 75% din capacitate, fie în situația în care deseurile se ”revarsă”, suntem nevoiți să respectăm programul de ridicare prestabilit. Prin aceste sisteme, ciclul de colectare devine mai eficient, instinctul căutătorilor ”de comori” este blocat, se stimulează colectarea selectivă, iar poluarea este mult mai mică. Vrem să ajungem la peste 200 de astfel de puncte de colectare, cu zone delimitate”, spune Paul Voicu, viceprimar cu atribuții de primar.

Insulele ecologice subterane vor fi poziționate cât mai aproape de vechile amplasamente, utilizarea acestora fiind standardizată atât pentru operatorul de salubritate care le va acționa hidraulic pentru golire, cât și pentru beneficiarii direcți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 26.07.2019 at 17:29

    Cea mai mare cacialma a Primariei cu aceste tampenii ! Chiar cei ce le exploateaza le disrug pentru a nu mai face manevre de elevare a pubelelor cu gunoi. De fapt acest lucru se stie de catre trantorii de la Primarie, dar nu-i intereseaza. La Cinema Columna si 280 nu functioneaza din noiembrie, dar nu deranjeaza pe nimeni.Bani prapaditi, ca pe vremea lui Stalin.

  2. pilu

    sâmbătă, 27.07.2019 at 13:31

    Am uitat sa spun, nu mai puneti poze de la inaugurare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax