Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 130 de rampe subterane pentru deșeuri vor fi amplasate în Alba Iulia. Contract de 2 milioane de euro

Publicat


La Alba Iulia, în următorii doi ani,  se vor construi 134 de rampe subterane pentru preluarea selectiva a deșeurilor, anunță Primăria. Administrația locală va semna contractul, în valoare de aproximativ 10 milioane lei cu TVA (circa 2 milioane euro), cu o firmă din Ilfov.

Primăria Alba Iulia va semna, în 1 august, contractul de execuție pentru 134 de echipamente pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Acestea vor fi amplasate subteran, în mai multe puncte din oraș.

Potrivit reprezentanților administrației locale, procedura de achiziție a fost finalizată încă din luna aprilie, dar rezultatul evaluării ofertelor de către comisie a fost contestat, justiția fiind forul care a avut ultimul cuvânt de spus.

Lucrările au fost atribuite companiei BT BEST TOOLS SRL, comuna Corbeanca, jud. Ilfov, la o valoare totală de 9.035.080, 91 lei fără TVA, inclusiv proiectare și asistență tehnică.
”Actualul sistem de colectare, la suprafață, a deșeurilor însumează peste 600 de recipiente, doar în zona asociațiilor de proprietari, la blocuri. Dincolo de legislatia actuala, profund intransigentă, care ne obligă din acest an să colectam selectiv, dezavantajele sunt multe și evidente. Indiferent de gradul de umplere, care de multe ori nu depășește 75% din capacitate, fie în situația în care deseurile se ”revarsă”, suntem nevoiți să respectăm programul de ridicare prestabilit. Prin aceste sisteme, ciclul de colectare devine mai eficient, instinctul căutătorilor ”de comori” este blocat, se stimulează colectarea selectivă, iar poluarea este mult mai mică. Vrem să ajungem la peste 200 de astfel de puncte de colectare, cu zone delimitate”, spune Paul Voicu, viceprimar cu atribuții de primar.

Insulele ecologice subterane vor fi poziționate cât mai aproape de vechile amplasamente, utilizarea acestora fiind standardizată atât pentru operatorul de salubritate care le va acționa hidraulic pentru golire, cât și pentru beneficiarii direcți.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. pilu

    vineri, 26.07.2019 la 17:29

    Cea mai mare cacialma a Primariei cu aceste tampenii ! Chiar cei ce le exploateaza le disrug pentru a nu mai face manevre de elevare a pubelelor cu gunoi. De fapt acest lucru se stie de catre trantorii de la Primarie, dar nu-i intereseaza. La Cinema Columna si 280 nu functioneaza din noiembrie, dar nu deranjeaza pe nimeni.Bani prapaditi, ca pe vremea lui Stalin.

  2. pilu

    sâmbătă, 27.07.2019 la 13:31

    Am uitat sa spun, nu mai puneti poze de la inaugurare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

Atac mortal în Apuseni: Un berbec a omorât un bătrân, într-o comună din Alba

Publicat

Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani și-a pierdut viața, duminică seara, în comuna Sohodol. A fost atacat de un berbec, în apropierea locuinței. Potrivit IPJ Alba, din primele date, bărbatul se afla cu turma de oi în apropierea gospodăriei. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Drumul turistic din Alba, pe care șoferii își pot rupe mașinile. Aventuri între Roica și Mogoș

Publicat

Drumul județean DJ 107K, între Roica, Întregalde și Mogoș, intră din nou în atenția localnicilor și turiștilor. Asta după ce unii dintre vizitatori renunță să-și continue drumul, în ciuda peisajelor pitorești, pentru că-și rup mașinile pe acest tronson. Cel puțin așa susține un cititor Alba24. ”Drum județean, în comuna Întregalde, de la Roica spre Mogoș. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Crimele de la Săpoca: În noaptea masacrului, în pat cu atacatorul a mai fost pus un pacient, deși erau locuri libere în spital

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, în contextul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, unde un pacient a ucis patru persoane internate şi a rănit alte nouă, că în unitatea medicală s-a produs un lung şir de erori umane şi această tragedie putea fi evitată, notează Romania24.ro. „Din păcate (…) s-a produs […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua: Prima probă, miercuri. MODELE de SUBIECTE, calendar și reguli pentru examen

Publicat

examen bac

Miercuri, 21 august, începe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019. Prima probă este cea scrisă, de Limba și literatura română. Probele orale încep în 27 august, iar primele rezultate vor fi cunoscute în 3 septembrie. Pentru a promova Bacalaureatul, un absolvent de liceu trebuie să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate