Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 140 de brazi, confiscaţi de Poliţie, la Gârda, Cîmpeni şi Aiud. Trei bărbaţi au fost amendaţi

Publicat

Peste 140 de brazi de Crăciun au fost confiscaţi luni, de poliţiştii din Alba, în urma unor controale în teren şi în trafic. La Gârda de Sus, oamenii legii au găsit 70 de brazi într-o gospodărie, pentru care proprietarul nu avea acte, alţi 70 de pomi de Crăciun erau transportaţi ilegal la Cîmpeni, iar la Aiud a fost prins alt bărbat, cu cinci pomi în portbagaj, fără documente legale.

Potrivit IPJ Alba, luni, poliţiştii Postului de poliţie Arieşeni împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Gârda de Sus au efectuat un control, în teren, pentru verificarea modului în care este respectată legislaţia privind exploatarea, depozitarea, transportul şi comercializarea brazilor de Crăciun.

Astfel, la locuinţa unui bărbat de 42 de ani, din comuna Gârda de Sus au fost identificaţi 70 de brazi de Crăciun pentru care nu a putut prezenta documente legale de proveniență. Toţi brazii au fost confiscaţi, iar faţă de bărbatul ce-i deţinea a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Tot în 11 decembrie, în jurul orei 22.10, polițiștii Secției 9 Poliţie Rurală Cîmpeni, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN 75, pe raza oraşului Cîmpeni, au oprit o autoutilitară ce transporta brazi de Crăciun. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că şoferul autoutilitarei nu avea documente legale pentru toţi brazii transportați.

Acesta a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 19 din legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar poliţişti au luat măsura confiscării unui număr de 70 de brazi de Crăciun, transportați fără documente legale.

În aceeaşi zi, poliţiştii rutieri din Aiud l-au depistat pe un tânăr de 28 de ani, din comuna Lupşa, în timp ce transporta, cu un autoturism, 5 brazi de Crăciun, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport. Şi în acest caz a fost aplicată o sancţiune contravenţională, conform  art. 19, din Legea 171/2010, iar brazii au fost confiscaţi şi predaţi în custodia unui ocol silvic, pentru valorificare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax