Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 140 de șoferi de mașini transport marfă sau persoane, amendați de Poliția Alba. Ce nu au respectat

Publicat

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au amendat peste 140 de șoferi de mașini de transport marfă, precum și conducători de autovehicule de transport persoane. În total, în 7 zile, au fost verificate 224 de astfel de autovehicule.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 8-14 februarie 2021, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor produse, în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Au fost verificate 153 de autovehicule de transport marfă şi au fost sancţionaţi 110 conducători de asemenea vehicule, din care 37 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 14 pentru neasigurarea încărcăturii, 9 pentru viteză excesivă, 8 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au verificat 71 de autovehicule destinate transportului public de persoane, iar pentru nereguli constatate, 34 dintre conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional. Patru dintre amenzi au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale, 10 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, una pentru lipsa atestatului profesional, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Doi conducători ai autovehiculelor destinate transportului public de persoane au fost sancționați pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară, conform Legii 55/2020.

Acțiunile de control au fost derulate conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nereguli

    luni, 15.02.2021 at 13:31

    A-ți verificat si „rechinii” din parcarea profi de la stadion?
    Trebyie un echipaj nonstop acolo!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax