Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 15.000 de euro, cea mai mare pensie plătită în România, în luna mai 2019

Publicat

bani

Cea mai mare pensie plătită în România în luna mai a fost de aproape 74.000 de lei (peste 15.000 de euro), potrivit unui răspuns oficial primit de către deputatul Florin Roman la o interpelare adresată ministrului Muncii. 

„Ministerul Muncii și Justiției Sociale nu a fost inițiatorul legislației din domeniul pensiilor de serviciu, acestea fiind inițiative legislative promovate și adoptate de Parlamentul României. Casa Națională de Pensii Publice, instituție publică aflată sub autoritatea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, prin casele teritoriale de pensii, are competență doar în materia stabilirii și plății pensiilor de serviciu”,  se precizează în răspunsul dat de ministrul Muncii, Marius Budăi.  

Potrivit acestuia, la nivelul lunii mai, prin Casa Națională de Pensii Publice s-au plătit un număr de 9.303 pensii de serviciu.

În luna mai 2019, Casa Națională de Pensii Publice a achitat pensii de serviciu în sumă de 105.285.933 lei, din care suma de 87.399.913 lei s-a suportat din bugetul de stat și suma de 17.886.020 din bugetul asigurărilor sociale de stat.

De asemenea, la nivelul lunii mai, din evidențele Casei Naționale de Pensii Publice, cuantumul cel mai mare al pensiei de serviciu, aflat în plată, este de 73.890 lei (cuantum brut din care se scade impozitul) și se acordă în temeiul Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax