Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Peste 15 milioane de euro pentru extinderea canalizării în municipiul Blaj

Publicat

În municipiul Blaj, 50 de străzi au fost incluse într-o serie de lucrări de extindere a reţelei de canalizare, începând cu vara acestui an. Proiectul va fi executat cu fonduri europene, prin intermediul operatorului unic Apa CTTA, în toate oraşele judeţului, inclusiv în Blaj.

Contractul de finanţare a fost semnat în luna noiembrie a anului trecut, pentru suma de 400.941.120 de lei. “În prezent se desfăşoară etapele de organizare a licitaţiilor pentru managementul proiectului, proiectare şi execuţia efectivă a lucrărilor. Se estimează că, în a doua jumătate a anului, constructorii vor putea demara lucrările de extindere a reţelei de canalizare având ca termen de finalizare 49 de luni“, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Blaj, Raluca Damian.

Din 102 milioane de euro alocaţi întregului judeţ, municipiul Blaj va beneficia de 15, 6 milioane de euro. Contribuţia locală în acest proiect pentru anul 2011 este de 181.000 de lei şi a fost asigurată în buget prin decizia Consiliului Local.

Din cei 15,6 milioane de euro alocaţi municipiului Blaj, o treime vor fi folosiţi pentru construirea unei staţii de epurare noi, chiar lângă construcţia rămasă nefinalizată, din lipsă de fonduri. Proiectul mai prevede şi lucrări de modernizare a unor reţele deja existente, pe străzile Primăverii şi Câmpia Libertăţii.

La sfârşitul celor 49 de luni de implementare, aproximativ 7000 de blăjeni vor fi beneficiari direcţi ai acestei ample investiţii, în condiţiile în care în prezent doar 60% dintre locuinţe sunt racordate la sistemul centralizat de canalizare.

Străzile care urmează să fie canalizate începând cu acest an sunt: Alexandru Borza, Alexandru Golescu, Alunului, Arinilor, Arţarului, Astra, Aurel Vlaicu, Barbu Lăutaru, Caisului, Cartier Tiur, Ceferiştilor, Cezar Boliac, Clujului, Costache Negri, Eroilor, Fabricii, Fochiştilor, Gheorghe Bariţiu, Gheorghe Doja, Gheorghe Magheru, Gutuiului, Iazului, I.I. de la Brad, Iuliu Maniu, Izvorului, Livezii, Locomotivei, Ludvic Roth, Luncii, M.Vancea, Măceşului, Merilor, Mihai Eminescu, Morii, N.V.Popa, Nucului, Oituz, Oborului, P.P Aron, Pârâului, Parcului, Piersicului, Plopilor, Prunului, Salcâmilor, Sălciilor, Şipotului şi Timotei Cipariu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax