Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Peste 150.000 de euro din bugetul judeţean alocați IPJ Alba. Investiţii în servere noi, computere și imprimante

Publicat

consilieri

Peste 150.000 de euro va primi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba de la Consiliul Judeţean Alba, pentru dotarea poliţiştilor cu tehnologie performantă, menită să-i sprijine în activitate. Este vorba despre servere, staţii de lucru, multifuncţionale, avizier electronic şi sistem videoconferinţă FullHD.

Consilierii judeţeni au avut vineri pe ordinea de zi aprobarea implementării Proiectului „Creşterea capacităţii operaţionale la solicitările cetăţenilor precum şi a capacităţii de investigare a structurilor Inspectoratului de Poliție Județean Alba” şi acordul de cooperare încheiat între Judeţul Alba prin Consiliul Judeţean Alba cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în acest sens.

Motivele pentru investiţia de 707.300 de lei (aproximativ 150.000 de euro) sunt redate în documentaţia proiectului:

“În cursul anului 2019 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va continua acţiunile pentru creşterea gradului de siguranţă şi protecţie a cetăţenilor, menţinerea sub control a fenomenului infracţional, prevenirea şi combaterea acestuia şi va urmări realizarea reformelor instituţionale şi intensificarea acţiunilor poliţieneşti, în colaborare şi cu sprijinul partenerilor sociali.

Acţiunile eficiente de intervenţie ale poliţiei necesită şi o componentă de securitate pentru fiecare din locaţiile operative unde se desfăşoară serviciu poliţienesc. Ca atare, şi având în vedere modificările actuale referitoare la fluxul de resurse umane existente la nivelul unităţii, cerinţa de securitate și protecție a datelor nu poate fi dusă la îndeplinire fără mijloacele tehnice adecvate, în măsură să asigure o mai mare versatibilitate în asigurarea managementul subunităţilor teritoriale.

Dezvoltarea şi menţinerea acestei caracteristici a managementului, în cazul acestor structuri teritoriale, este interdependentă şi de asigurarea unor măsuri ridicate de securitate si protecție, având în vedere deţinerea şi folosirea unor bunuri, valori, documente privind gestionarea patrimoniului, suporturi de stocare a datelor, informaţiilor clasificate.

Astfel, este imperios necesară creşterea cantitativă şi calitativă a echipamentelor tehnice, pentru componenta de procesare IT profesională şi folosirea acestora în activităţile specifice, la nivelul tuturor structurilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, aceasta urmând a conduce la eficientizarea serviciului poliţienesc”.

În proiect se mai aminteşte că “un obiectiv important al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba îl reprezintă şi îmbunătăţirea imaginii poliţiei, prin adoptarea unei atitudini adecvate, folosirea unor staţii de lucru performante, care să sporească operativitatea şi prin asigurarea unei intervenţii prompte la evenimentele semnalate”.

Prin urmare, s-a aprobat achiziţionarea de către Consiliul Judeţean Alba – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a următoarelor bunuri materiale:

a. Servere de rețea – 2 bucăţi – 50.000 lei

b. Multifuncționale A3 alb-negru – 10 bucăţi – 68.500 lei

c. Multifuncționale A4 cu fax – 37 bucăţi – 129.500 lei

d. Stații de lucru MF – 100 bucăţi – 440.000 lei

e. Avizier electronic – 1 – 8.800 lei

f. Sistem Videoconferință FullHD – 1 – 10.500 lei

Beneficiari direcți ai proiectului sunt structurile din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi polițiștii și personalul contractual din cadrul structurilor inspectoratului, iar beneficiari indirecți sunt cetățenii şi societatea civilă.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT mortal pe Autostrada Sebeş-Sibiu. Camion răsturnat pe carosabil, şoferul a decedat

Publicat

tir rasturnat

Un bărbat şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier grav petrecut duminică seara pe A1 Sebeş-Sibiu, între localităţile Aciliu şi Apoldu. Acesta conducea un camion care s-a răsturnat pe carosabil. Potrivit IPJ Sibiu, traficul rutier este îngreunat, iar Poliţia face cercetări pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul. Camionul este răsturnat pe banda de […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Intervenție nocturnă a ISU Alba la Cugir, pentru asanarea unui câmp de muniția rămasă neexplodată

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_7

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, Detaşamentul Alba Iulia, a fost chemată să intervină, duminică seara, la Cugir. Potrivit reprezentanților instituției, este vorba despre asanarea unui teren de muniţia  rămasă neexplodată. UPDATE: Reprezentanții ISU au anunțat că este vorba despre 4 proiectile vechi de aruncător, de calibru 82 mm. Reprezentanții instituției nu […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete, în Uniunea Europeană

Publicat

poluare masini

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete au fost adoptate de Consiliul Uniunii Europene, potrivit Ministerului Transporturilor. Între 2025 și 2029, atât autoturismele, cât și camionetele vor avea obligația de a emite cu 15% mai puțin CO2. De asemenea, ținta este ca din 2030, autoturismele noi să emită, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Șoferul care a produs accidentul mortal de la Strungari, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost REȚINUT

Publicat

Șoferul din Pianu de Jos care a produs accidentul din noaptea de sâmbătă spre duminică, la Strungari, în care un alt tânăr în vârstă de 30 de ani și-a pierdut viața, a fost reținut pentru 24 de ore. În momentul producerii accidentului șoferul se afla sub influența alcoolului, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate