Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Peste 150.000 de euro din bugetul judeţean alocați IPJ Alba. Investiţii în servere noi, computere și imprimante

Publicat

consilieri

Peste 150.000 de euro va primi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba de la Consiliul Judeţean Alba, pentru dotarea poliţiştilor cu tehnologie performantă, menită să-i sprijine în activitate. Este vorba despre servere, staţii de lucru, multifuncţionale, avizier electronic şi sistem videoconferinţă FullHD.

Consilierii judeţeni au avut vineri pe ordinea de zi aprobarea implementării Proiectului „Creşterea capacităţii operaţionale la solicitările cetăţenilor precum şi a capacităţii de investigare a structurilor Inspectoratului de Poliție Județean Alba” şi acordul de cooperare încheiat între Judeţul Alba prin Consiliul Judeţean Alba cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în acest sens.

Motivele pentru investiţia de 707.300 de lei (aproximativ 150.000 de euro) sunt redate în documentaţia proiectului:

“În cursul anului 2019 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va continua acţiunile pentru creşterea gradului de siguranţă şi protecţie a cetăţenilor, menţinerea sub control a fenomenului infracţional, prevenirea şi combaterea acestuia şi va urmări realizarea reformelor instituţionale şi intensificarea acţiunilor poliţieneşti, în colaborare şi cu sprijinul partenerilor sociali.

Acţiunile eficiente de intervenţie ale poliţiei necesită şi o componentă de securitate pentru fiecare din locaţiile operative unde se desfăşoară serviciu poliţienesc. Ca atare, şi având în vedere modificările actuale referitoare la fluxul de resurse umane existente la nivelul unităţii, cerinţa de securitate și protecție a datelor nu poate fi dusă la îndeplinire fără mijloacele tehnice adecvate, în măsură să asigure o mai mare versatibilitate în asigurarea managementul subunităţilor teritoriale.

Dezvoltarea şi menţinerea acestei caracteristici a managementului, în cazul acestor structuri teritoriale, este interdependentă şi de asigurarea unor măsuri ridicate de securitate si protecție, având în vedere deţinerea şi folosirea unor bunuri, valori, documente privind gestionarea patrimoniului, suporturi de stocare a datelor, informaţiilor clasificate.

Astfel, este imperios necesară creşterea cantitativă şi calitativă a echipamentelor tehnice, pentru componenta de procesare IT profesională şi folosirea acestora în activităţile specifice, la nivelul tuturor structurilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, aceasta urmând a conduce la eficientizarea serviciului poliţienesc”.

În proiect se mai aminteşte că “un obiectiv important al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba îl reprezintă şi îmbunătăţirea imaginii poliţiei, prin adoptarea unei atitudini adecvate, folosirea unor staţii de lucru performante, care să sporească operativitatea şi prin asigurarea unei intervenţii prompte la evenimentele semnalate”.

Prin urmare, s-a aprobat achiziţionarea de către Consiliul Judeţean Alba – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a următoarelor bunuri materiale:

a. Servere de rețea – 2 bucăţi – 50.000 lei

b. Multifuncționale A3 alb-negru – 10 bucăţi – 68.500 lei

c. Multifuncționale A4 cu fax – 37 bucăţi – 129.500 lei

d. Stații de lucru MF – 100 bucăţi – 440.000 lei

e. Avizier electronic – 1 – 8.800 lei

f. Sistem Videoconferință FullHD – 1 – 10.500 lei

Beneficiari direcți ai proiectului sunt structurile din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi polițiștii și personalul contractual din cadrul structurilor inspectoratului, iar beneficiari indirecți sunt cetățenii şi societatea civilă.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Vouchere, creșe la locul de muncă și stimulente pentru mame. Pachet de legi pentru natalitate, depus la Parlament

Publicat

mama si copilul

Un pachet legislativ pentru stimularea natalităţii depus la Parlament include vouchere pentru mame, creşe şi grădiniţe construite de angajatori, crearea Băncilor de Lapte Matern, înfiinţarea unei Comisii Naţionale de Alăptare compusă din specialişti voluntari. Pachetul legislativ conţine şase proiecte legislative: – iniţiativă legislativă care propune ca mamele sau, după caz, persoanele care au în întreţinere […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Produsele tradiționale românești. Cum se poate obține atestatul pentru ele

Publicat

În România, toate produsele tradiţionale sunt înscrise în aşa-numitul Registru Naţional al Produselor Tradiţionale. În acest moment avem nu mai puţin de 700 de astfel de produse atestate, pe întreg cuprinsul ţării, de la mezeluri până la brânză, dulceţuri şi băuturi. Pentru a primi atestatul, producătorii trebuie să respecte câteva regului stricte. ”Un produs care […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

POSTURI la Serviciul de Ambulanță, Spitalul Județean Alba, primării, școli și alte instituții publice din județ. CONDIȚII

Publicat

munca birou

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE: Primăria orașului Zlatna – arhitect şef al oraşului Condiții: studii universitare de licenţă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

EVALUARE NAŢIONALĂ clasa a VIII-a: ASTĂZI, prima probă – ROMÂNĂ scris. Peste 2.500 de elevi din Alba, aşteptaţi la examen

Publicat

examen

Peste 2.500 de elevi din Alba sunt aşteptaţi astăzi la prima probă în cadrul examenului de Evaluare Naţională 2019. Absolvenţii de clasa a VIII-a susţin testarea la Limba şi literatura română. Elevii trebuie să se prezinte în săli până la ora 8.30, iar proba începe la ora 9.00. Accesul este permis în baza buletinului sau […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate