Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 150.000 de lei din bugetul oraşului Alba Iulia pentru finanţarea acţiunilor Crucea Roşie în 2016. Servicii de asistenţă şi prim ajutor

Publicat

crucea rosie prim ajutor Cursuri de fiormare a elevilor în acordarea primului ajutor, de perfecţionare pentru asistenţii persoanelor cu handicap, asistenţă medicală la Bazinul Olimpic şi în alte situaţii, acţiuni umanitare şi evenimente sunt o parte dintre acţiunile avute în plan pentru anul 2016 de Filiala Alba a organizaţiei Crucea Roşie. Pentru sprijin financiar în vederea derulării acestora, Consiliului Local Alba Iulia i se propune aprobarea sumei de 153.790 de lei din bugetul local.

Proiectul intră la aprobare în şedinţa Consiliului Local de marţi, 22 decembrie. Finanţarea este acordată în cadrul parteneriatului cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România – Filiala Alba.

În planul local de acţiuni sunt incluse, la capitolul formare profesională, cursuri de perefecţionare pentru asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav. De asemenea, vor fi efectuate cursuri de prim ajutor de bază, dar şi de reîmprospătare a cunoştinţelor, pentru membrii SVSU şi angajaţii primăriei. Alte cursuri, privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă, sunt destinate personalului de la căminul pentru persoane vârstnice, centru de zi pentru persoane vârstnice, creşelor, beneficiarii de servicii medicale.

De asemenea, pe segmentul umanitar, Crucea Roşie va acorda pachete alimentare pentru un număr minim de 150 de familii identificate împreună cu Direcţia de Asistenţă socială din cadrul primăriei.

Alte servicii sunt cele de intervenţii în caz de dezastre şi menţinerea stocurilor de ajutoare sociale şi umanitare, de prim ajutor în caz de caniculă sau alte situaţii, asistenţă specială în cadrul evenimentelor locale, asistenţă medicală pe perioada weekendurilor la Bazinul Olimpic, , organizare de evenimente, transport medical asistat şi neasistat (două ambulanţe cu echipamente noi).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax