Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 150 de jandarmi vor asigura ordinea și siguranța publică, în perioada Sărbătorilor Pascale. RECOMANDĂRI

Publicat

Peste 150 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba vor întreprinde, în perioada 6-10 aprilie, acțiuni specifice de asigurare a ordinii și siguranței publice, atât independent cât și în sistem integrat cu ajutorul polițiștilor, pe timpul desfășurării manifestărilor care vor avea loc în aceste zile, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Concomitent cu menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în perioada 6 – 10 aprilie, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba vor gestiona o serie de manifestări cultural-artistice, religioase și sportive printre care amintim:

  •  În data de 6 aprilie, între orele 15.00 – 17.00, în municipiul Alba Iulia, pe traseul Casa de Cultură a Sindicatelor – str. Vasile Goldiș – B-dul Revoluției – str. Cloșca – Casa de Cultură a Sindicatelor, pe timpul desfăşurării unei manifestări religioase intitulate ,,Drumul Crucii”.
  •  În data de 6 aprilie, începând cu orele 15.00, în zona Arenei C.S.O Cugir, din localitatea Cugir, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele A.F.C. Metalurgistul Cugir 1939 – A.C.S. Performanța Ighiu.
  •  În data de 6 aprilie, începând cu orele 17.00, în municipiul Alba Iulia, pe stadionul ,,Cetate”, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele A.F.C. Unirea 1924 Alba Iulia – C.F.R. Cluj Napoca II.
  •  În data de 7-8 aprilie, începând cu orele 23.30, în municipiul Alba Iulia la Catedrala Reîntregirii Neamului și la Biserica Sf. Paraschiva – Ampoi II, pe timpul desfăşurării slujbei religioase dedicată sărbătorii Învierii Domnului – Paștele Ortodox.
  •  În data de 7-8 aprilie, începând cu orele 23.30, în municipiul Aiud la Catedrala Ortodoxă din Piața Europei și la Biserica Ortodoxă Acoperământul Maicii Domnului – Micro, pe timpul desfăşurării slujbei religioase dedicată sărbătorii Învierii Domnului – Paștele Ortodox.
  •  În data de 7-8 aprilie, începând cu orele 23.30, în localitatea Dumbrava la Dumbrava Mănăstirea, pe timpul desfăşurării slujbei religioase dedicată sărbătorii Învierii Domnului – Paștele Ortodox.
  •  În data de 7-8 aprilie, începând cu orele 23.30, în municipiul Blaj la Catedrala Ortodoxă Sf. Maria și la Catedrala Greco Catolică, pe timpul desfăşurării slujbei religioase dedicată sărbătorii Învierii Domnului – Paștele Ortodox.
  •  În data de 7-8 aprilie, începând cu orele 23.30, în localitatea Câmpeni la Biserica Ortodoxă din Deal și Biserica Ortodoxă din Vale, pe timpul desfăşurării slujbei religioase dedicată sărbătorii Învierii Domnului – Paștele Ortodox.
  •  În data de 7-8 aprilie, începând cu orele 23.30, în municipiul Sebeș la Biserica Adormirea Maicii Domnului și la Biserica Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul, pe timpul desfăşurării slujbei religioase dedicată sărbătorii Învierii Domnului – Paștele Ortodox.
  •  În data de 7-8 aprilie, începând cu orele 23.30, în localitatea Cugir, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului, pe timpul desfăşurării slujbei religioase dedicată sărbătorii Învierii Domnului – Paștele Ortodox.
  •  În data de 8 aprilie, începând cu orele 09.00, în localitatea Dumbrava la Mănăstirea Dumbrava, pe timpul desfăşurării slujbei religioase dedicată Sfintelor Sărbători Pascale.
  •  În data de 8 aprilie, între orele 14.00 – 18.00, în zona Talcioc din municipiul Alba Iulia, pe timpul desfăşurării unei manifestări cultural artistice ,,Ziua Internațională a Romilor”.
  •  În data de 8 aprilie, între orele 20.00 – 04.00, în zona Restaurantului Balea, din localitatea Câmpeni, pe timpul desfăşurării unei manifestări cultural artistice ,,Prăgșor”.
  •  În data de 9 aprilie, începând cu orele 17.00, în zona Căminului Cultural, din localitatea Vinerea, pe timpul desfăşurării unei manifestări cultural artistice ,,Tradiții Pascale Vinerene”.
  •  În data de 9 aprilie, începând cu orele 09.00, în zona Bisericii Ortodoxe Șugag și a Căminului Cultural, din localitatea Șugag, pe timpul desfăşurării unei manifestări cultural artistice ,,Statu la vase în lunea Paștelui”.
  •  În data de 9 aprilie, începând cu orele 09.00, în localitatea Dumbrava la Dumbrava Mănăstirea, pe timpul desfăşurării slujbei religioase dedicată Sfintelor Sărbători Pascale.
  •  În data de 9 aprilie, între orele 20.00 – 04.00, în zona Restaurantului Balea, din localitatea Câmpeni, pe timpul desfăşurării unei manifestări cultural artistice „Prăgșor”.
  •  În data de 9 aprilie, între orele 20.00 – 04.00, în zona sălii de evenimente Apulum, din localitatea Zlatna, pe timpul desfăşurării unei manifestări cultural artistice „Bal”.
  •  În data de 9 aprilie, începând cu orele 16.00, în localitatea Presaca Ampoiului, din com. Meteș, pe timpul desfăşurării unei manifestări cultural artistice „Tradiții Presecane”.

Pentru buna desfășurare a acestor activități Jandarmeria Alba coordonează în sistem integrat activitățile specifice de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării manifestărilor și va desfășura activități de prevenire și combatere a fenomenelor infracționale și contravenționale în zona destinată acestor activități precum și pe străzile adiacente.

Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba face următoarele recomandări:

  • participanții să respecte măsurile stabilite de organizatori precum și indicațiile și îndrumările jandarmilor;
  • să manifeste răbdare astfel încât să nu se ajungă la crearea de situații care să genereze busculade sau aglomerări nejustificate;
  • să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  • să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.), evitând pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenția persoanelor cu intenții dubioase;
  • conducătorii auto sunt rugați să respecte indicațiile și semnalele polițiștilor rutieri;
  • părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii;
  • facem precizarea că este strict interzisă folosirea oricăror aeronave fără pilot la bord (drone) în zona desfășurării manifestărilor, fără respectarea condițiilor legale.

În cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul forțelor de ordine sau să apeleze la numărul unic de urgență 112.

De asemenea în această perioadă, jandarmii montani vor acționa zilnic în sprijinul turiștilor din zona stațiunilor Șugag, Arieșeni și Roșia Montană, fiind pregătiți să intervină în situații de urgență sau atunci când situația o impune.

Pe această cale jandarmii montani sfătuiesc pe iubitorii muntelui să țină cont de o serie de recomandări cum ar fi:

  • să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeții;
  • să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, condițiile climaterice locale;
  • să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac și trusă de prim ajutor;
  • să folosească numai traseele marcate și să urmărească marcajele de pe traseu;
  • să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice;
  • să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane, apelând numărul unic de urgență 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, câte persoane au nevoie de ajutor și detalii ale locului unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Pe această cale conducerea și cadrele Jandarmeriei Alba doresc să transmită tuturor cetățenilor, Sărbători Fericite iar Sfintele Sărbători de Paști să vă aducă dumneavoastră și celor dragi lumină în case și pace în suflet!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax